Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Drava-Sava
  • 19.01.2016. 12:25

Udruženi mljekari zakinuti za 115 tisuća kuna

Iako su prema rješenju Ministarstva poljoprivrede trebali dobiti 750 tisuća kuna, isplaćeno im je 115 tisuća kuna manje.

Foto: Goodluz/bigstock.com
  • 601
  • 55
  • 0

Predstavnici Proizvođačke organizacije Udruge mljekara Drava-Sava u Koprivnici su se sastali s koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom kako bi ga upoznali s problemima na koje nailaze u svojemu radu.

Predsjednik udruge Željko Turčić i njezina voditeljica Marina Ivančan kazali su kako im je Ministarstvo poljoprivrede izdalo rješenje kojim je prihvaćen poslovni plan ove proizvođačke organizacije, vrijedan 750 tisuća kuna, no Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju - APPRRR, odobrila im je samo 635 tisuća i 650 kuna, dakle gotovo 115 tisuća kuna manje.

Dio odobrenoga novca, APPRRR je proglasila neprihvatljivim troškovima

"Sredstva su nam uskraćena, jer ih u agenciji smatraju neprihvatljivim troškovima, iako se odnose na edukacije i radionice s članovima, promotivni materijal, izradu vizualnog identiteta, knjigovodstvo, oglašavanje te najam autobusa za edukativne odlaske do uspješnih proizvođača mlijeka u susjednim zemljama, kao što odlaze i druge slične organizacije.

Agenciji smo uputili prigovor i sada čekamo odluku povjerenstva. Vjerujemo u pozitivan ishod, jer moramo educirati proizvođače po svim općinama i pomoći im u svakom segmentu. Želimo da naša udruga bude od koristi stočarima u ovim teškim vremenima, a ne samo da funkcionira kao hladan pogon", kazala je voditeljica Ivančan.

Ne želimo dići ruke od gospodarstava koja se još bave proizvodnjom mlijeka

Drava-Sava okuplja 225 članova od čega 189 isporučitelja mlijeka, većina kojih je s područja Podravine i Prigorja, a jedan čak i iz okolice Karlovca. Svi poljoprivrednici, a posebno proizvođači mlijeka, svakodnevno se susreću s brojnim problemima vezanim uz isporuku mlijeka i njegovu naplatu pa je osiguranje sredstava za rad ovakim organizacijama koja im ujedno osiguravaju i opstanak, vrlo važno.

Na sastanku je bilo riječi i o programima namijenjenim stočarima te mogućnostima njihova subvencioniranja. Predstavnici županije podravskim su mljekarima najavili kako upravo pripremaju javne pozive vezane uz poljoprivredna gospodarstva, koji će, kako se očekuje, biti objavljeni sljedećega mjeseca te ih pozvali da se, u skladu sa svojim potrebama, jave na njih.

Foto: Goodluz/bigstock.com


Tagovi

Udruga mljekara Proizvođačka organizacija Drava-Sava Koprivnica Darko Koren Željko Turčić Marina Ivančan Neprihvatljivi troškovi Proizvođači mlijeka Koprivničko-križevačka županija


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.