Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farma pilića
  • 19.07.2023. 10:20
  • Sisačko-moslavačka, Lekenik

U Lekeniku niče moderna farma pilića u koju će biti uloženo više od 500 milijuna eura?

Kako najavljuju iz tvrtke Petrinja Chicken Company, vlasnika Andrii Matiukha, ukrajinskog investitora - početak gradnje je u finalnoj fazi.

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL, PCC
  • 3.911
  • 545
  • 0

Sjećate se najave izgradnje jedne od najmodernijih farmi pilića u Europi na području Sisačko-moslavačke županije?

Kako kažu iz tvrtke Petrinja Chicken Company, vlasnika Andrii Matiukha, ukrajinskog investitora - početak gradnje je u finalnoj fazi. 

U farmu u Lekeniku uložit će se više od 500 milijuna eura, a godišnji kapacitet proizvodnje dostizati 150 tisuća tona pilećeg mesa (94 milijuna komada pilića godišnje) na ukupnoj površini proizvodnih pogona od 350 hektara, koja uključuje i tvornicu stočne hrane kapaciteta 60 t/dan.

Riječ je, objavio je sisak.info, o sveobuhvatnom projektu kružnog gospodarstva "od polja do stola" koji obuhvaća procese proizvodnje hrane za perad, valionicu, uzgoj i preradu mesa. 

Podsjećaju i da se s realizacijom projekta započelo 2019., no zbog pandemije Covid-19 bili su primorani zaustaviti ga te je nastavljen 2021. godine. Na njemu već radi 50 stručnjaka, a u planu je i zapošljavanje 3.500 radnika, primarno iz Hrvatske, odnosno iz Sisačko-moslavačke županije.

Ukrajinci žele podići farmu peradi na Banovini

Početak izgradnje planiran je za prvi kvartal 2024. godine, dok će puštanje u pogon biti krajem 2025. godine.

“Petrinja Chicken Company je inovativna kompanija koja se ističe primjenom najmodernijih tehnologija izgradnje i ugradnjom visokoefikasne opreme renomiranih svjetskih proizvođača. Uz to, tvrtka aktivno doprinosi zaštiti okoliša osiguravajući niske razine emisija GHG (stakleničkih plinova) u skladu s EU regulativom“, prenose riječi investitora Matiukha, inače vlasnika FavBeta.


Tagovi

Petrinja Chicken Company Farma pilića Izgradnja Investicija Andrii Matiukha Od polja do stola


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Slavonski poljoprivrednici danas su traktorima stigli u središte Đakova, ispred Župne crkve Svih Svetih, gotovo na samom korzu. #prosvjed
Uskoro više!
Foto: Željka Rački-Kristić