Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 25.09.2015. 15:00

Turska mještanima Gunje donira 100 junica

Tika je turska državna agencija koja djeluje u više od 100 zemalja, a urede ima u 40 država. Uskoro će jedan otvoriti i u Hrvatskoj. Za početak, mještanima Gunje će donirati 100 junica.

Foto: Stjepan Bogutovac
  • 370
  • 66
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede Republike Turske, turska agencije Tika (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı) i Zirat Islamske zajednice u Hrvatskoj, najavili su da će obiteljima Gunje, nastradilima u poplavama, donirati, između ostaloga, stoku i plastenike.

Kako bi saznali detalje o tom humanitarnom projektu, u Gunji je održan sastanak zainteresiranih mještana i predstavnika spomenutih organizacija.

50 gunjanskih obitelji dobiva po dvije steone junice

Rečeno je kako se planira podijeliti 100 steonih junica za 50 gunjanskih obitelji, a vrijednost projekta je dva milijuna kuna. Obitelji će dobiti steone junice od 4 do 6 mjeseci, simentalske pasmine kao i hranu za njih, koja bi trebala biti dovoljna za četiri mjeseca. Junice su nabavljene javnim natječajem Tike, a bit će isporučene krajem listopada ove godine.

Obitelji koje će ih dobiti, moraju samo, kako im je rečeno, pripremiti staju i zemljište, budući da će se junice oteliti za pet do šest mjeseci nakon isporuke. Stoga je postojanje staje, bio jedan od glavnih uvjeta pri odabiru 50 obitelji. Također se planira i nabava plastenika, kako bi i druga gospodarstva u tom mjestu, što prije nastavila s normalnim životom.

Na sastanku su bili Hakan Seçilmiş predstavnik agencije Tika, Unaj Engin iz Ministarstva poljoprivrede Republike Turske, Bermin Meškić, predsjednik Upravnog odbora Zirata te Adin Hrustić, voditelj Zirata za Hrvatsku, inače mladi imam u Gunji.

Foto: Stjepan Bogutovac


Povezana stočna vrsta

Govedarstvo

Govedarstvo

Govedarska proizvodnja uključuje uzgoj goveda i proizvodnju mesa, odnosno tov te predstavlja značajnu granu stočarstva Republike Hrvatske. Prema podatcima Hrvatske poljoprivredne... Više [+]

Tagovi

Turska Tika Zirat Islamska zajednica Gunja Poplave Plastenici Bermin Meškić Adin Hrustić Hakan Seçilmiş Unaj Engin Steone junice Humanitarni projekt Simentalska pasmina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.