Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Lukić
  • 25.11.2019. 07:30
  • Požeško-slavonska, Draga, Velika

Svakog jutra Đuro Lukić (74) dostavlja domaće mlijeko brojnim obiteljima

Obitelj Lukić jedni su od najvećih proizvođača mlijeka u ovom kraju, a više stotina litara, izravno i jedini dostavljaju na kućne adrese brojnim stanovnicima Požege i okolnih naselja.

Foto: Dražen Krstanović/pozega.eu
  • 1.073
  • 444
  • 0

Oni nemaju niti sveca niti petka, krave moraju biti redovito nahranjene i pomuzene. Tako je to kod svih uzgajivača goveda koji moraju neumorno raditi na svom imanju. Ovoga puta pišemo o Obiteljsko-poljoprivrednom gospodarstvu Lukić iz Drage pokraj Velike. Oni se dugi niz godina bave govedarstvom uzgajajući danas više od 60 grla muznih krava kvalitetnih pasmina.

Jedni su od najvećih proizvođača mlijeka u ovom kraju, a proizvedene količine isporučuju zagrebačkom Dukatu, dok veći dio, točnije više stotina litara, izravno i jedini dostavljaju na kućne adrese brojnim stanovnicima Požege i okolnih naselja.

Svakodnevno se može zamijetiti na požeškim ulicama bijelo dostavno vozilo i prepoznatljivo lice u osobi 74-godišnjaka Đure Lukića. On, uvijek susretljiv i dobro raspoložen, neumorno u jutarnjim satima gotovo 30 godina zvoni na vrata brojnih obitelji i dostavlja pravi domaći proizvod. Na drugoj strani Požeštine, većinom na području veličkog kraja njegova snaha Marina bavi se istim poslom, dok drugi članovi ove vrijedne obitelji obavljaju one druge poslove na gospodarstvu, piše pozega.eu

O kakvom se svježem mlijeku, kojeg u staklenim bocama Lukići dostavljaju na kućne adrese, nije potrebno trošiti puno riječi jer kvaliteta govori više o tomu što su nam potvrdili brojni kupci ukusne bijele tekućine.

Kada smo ih pitali o hranidbi krava rečeno nam je da se ona vrši gotovo domaćom hranom, ponajprije sjenažom, pripremljenom na vlastitim ratarskim površinama, tako da ne treba sumnjati u kvalitetu proizvoda.

Usporediti mlijeko iz trgovačkih centara s domaćim gotovo da je i nemoguće jer ovo iz Lukićeve staje mnoge podsjeća na proizvod kojeg su u djetinjstvu konzumirali iz svog dvorišta tijekom proteklih vremena. Tada je većina ljudi u našim selima imala krave u svojim štalama.

Autor: Dražen Krstanović/pozega-eu


Izvori

Požega-EU


Tagovi

OPG Lukić Đuro Lukić Svježe mlijeko

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.