Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup teladi
  • 21.11.2017. 13:30

Stabilna potražnja i otkupne cijene žive teladi

Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP), potražnja za živom teladi u proteklom je tjednu bila dobra.

Foto: Pixabay/sandrahabek
  • 1.094
  • 53
  • 0

Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP), potražnja za živom teladi u proteklom je tjednu bila dobra.

Naime, kako navode, na stočnim sajmovima i u otkupu tijekom 44. tjedna 2017. potražnja za živom teladi (80-160 kg) bila je uobičajeno dobra, uz osrednju ponudu gotovo na cijelom području Hrvatske. U ponudi je sve više teladi starosti do 15 dana. Budući da na domaćem tržištu nedostaje kvalitetne teladi za tov, farme danas nerijetko namiču tovnu telad iz susjednih država. Otkupne cijene su na tržištu uglavnom stabilne.

Prosječna otkupna cijena simentalske teladi u promatranom tjednu iznosila je 24,62 kn/kg i bila je u odnosu na 44. tjedan 2016. viša za 1,28 posto, a u odnosu na 42. tjedan 2017. bila je niža za 0,49 posto. Na području kontinentalne Hrvatske telad se prodavala po cijeni od 21 do 27 kn/kg ovisno o kakvoći, a na području Dalmacije, Istre i Primorja po cijenama do 28 kn/kg. I u narednom razdoblju očekuje se dobra potražnja, navode iz TISUP-a.

Foto: Pixabay/sandrahabek


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Živa telad Otkupna cijena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]