Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ecoland
  • 25.08.2015. 11:10

Riješite se neugodnih mirisa u kompostu i gnojnici!

Širenje neugodnog mirisa pri rasprostiranju krutog i tekućeg gnoja po zemljištu, uzrok je više od polovice svih nesuglasica vezanih za neugodne mirise iz poljoprivrede. Bio-algeen G-40 je prirodni proizvod koji reducira neugodne mirise!

  • 3.573
  • 58
  • 0

Neugodni mirisi posljedica su ispuštanja onečišćujućih tvari u zrak. Oni se ne mogu se potpuno izbjeći, ali se mogu smanjiti primjenom dostupnih sredstava i tehnologija, dobrom poljoprivrednom praksom i odgovarajućim sustavom kontrole. Širenje neugodnog mirisa pri rasprostiranju krutog i tekućeg gnoja po zemljištu uzrok je više od polovice svih nesuglasica vezanih za neugodne mirise iz poljoprivrede. Miris razasutog gnojiva i gnojnice može se osjetiti daleko od polja, ovisno o vrsti gnojiva, vremenu i načinu primjene.

Bio-algeen G-40 homogenizira gnojnicu i smanjuje troškove!

Bio-algeen G-40 je proizvod za tretiranje svih vrsta gnoja, gnojnica, septičkih jama i za kompostiranje. Upotrebom Bio-algeen G-40 na farmama svinja, krava, kokoši reducira se amonijak (NH3) i do 70%, što omogućava znatno zdraviju klimu na farmama, pozitivno utječe na zdravlje samih životinja, a smanjuju se i troškovi prozračivanja. Hranjivi sastojci gnojnice, prije svega amonijak, fosfor i kalij, ostaju očuvani, a nitrat, koji se kasnije stvara u tlu, održava se u takvu stanju da ga biljke mogu iskoristiti.

Bio-algeen G-40 homogenizira gnojnicu i poboljšava kolanje. Krute se naslage u sabirnim lagunama, tankovima, i cijevima reduciraju, a kontinuiranim tretiranjem u potpunosti uklanjaju. Za okoliš je najvažnija slijedeća prednost tretiranja gnojnice ili septičke jame - nakon tretmana tekuća gnojnica gotovo da nema više smrada.

Bio-algeen G-40

Karakteristike proizvoda Bio-algeen G-40:

  • Prirodni proizvod za obradu gnojnica, septičkih jama i kompostiranje
  • Reducira neugodne mirise
  • Održava gnojnicu u tekućem stanju i homogenizira je
  • Ubrzava proces kompostiranja
  • Stabilizira hranjive sastojke za prihranu bilja
  • Stvara u tlu komplekse glina-humus

Biološkom preobrazbom akumuliraju se slobodni protoni i ioni metala. Time se sprječava nastanak sumporovodika, a neugodni mirisi se u znatnoj mjeri smanjuju.

Načini primjene sredstva

Djelotvornost Bio-algeena G-40 u direktnoj je ovisnosti o ravnomjernoj raspodjeli preparata u gnojnici. U praksi su se do sada razvila tri načina primjene:

  • 1. Tretman kojim se povoljno utječe na zrak (mikroklimu) u štali kao i održavanje tekućeg stanja gnojnice.

Gnojnici se dodaje 150-250g Bio-algeena G-40 po m3 pomiješanog s najmanje 20 l vode. Tom mješavinom polijeva se štala u tjednim razmacima ili već prema potrebi. Polijevanje treba početi na najudaljenijem mjestu od lagune, kako bi se preparat putem kanala na tlu ravnomjerno rasporedio po cijeloj štali sve do lagune.

  • 2. Tretiranje gnojnice u laguni radi homogeniziranja i redukcije neugodnih mirisa

Ukupna količina Bio-algeen G-40 raspoređuje se na tri dijela (tretmana) i tu se količina od 150-250 g/m3 Bio-algeena G-40 miješa sa 20 l vode/m3. Jedna trećina te mješavine stavlja se u početku u praznu lagunu. Druga trećina primjenjuje se onda kad se laguna napuni do polovice. Treća trećina primjenjuje se otprilike tjedan dana prije puštanja gnojnice u spremnik.

  • 3. Tretman pune lagune radi smanjivanja neugodnih mirisa

U punu lagunu, 4 dana prije pražnjenja, stavlja se 200g Bio-algeen G-40/m3 pomiješanog s najmanje 20 l vode. Gnojnica se odmah promiješa. Intenzivni i neugodni mirisi nestaju.

Za sve dodatne informacije o sredstvu Bio-algeen G-40, kontaktirajte tvrtku Ecoland na dolje navedene kontakte.


Tagovi

Bio-algeen Gnojnica Septičke jame Kompostiranje Homogeniziranje Sredstvo Neugodni mirisi

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]