Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ukradene svinje
  • 17.08.2017. 12:00

Pronašli 195, a u potrazi za još 528 ukradenih svinja

Dio ukradenih svinja pronađen je u Osječko-baranjskoj županiji kod 80-ogodišnjaka koji ih je kupio za 1.000 kuna po svinji, a htio prodavati duplo skuplje.

Foto: Pixabay/yucki
  • 6.274
  • 320
  • 0

Zahvaljujući dojavama građana, čakovečka je policija prije nekoliko dana pronašla 195 svinja koje su nedavno ukradene čakovečkoj mesnoj industriji Vajda.

Kod Siska ukradene 723 svinje, farma ostala prazna

Svinje su pronađene na privatnim farmama na području Osječko-baranjske županije i navodno su prodane u pola cijene, odnosno za tisuću kuna za stokilaše.

Traže još petstotinjak svinja

Nakon što je policija otkrila gdje se nalazi tek dio svinja, one su vraćene predstavniku Vajde te poručili građanima da jave ukoliko imaju bilo kakve informacije o tome gdje je ostatak, odnosno više od 500 svinja.

"Kriminalističko istraživanje se nastavlja, a protiv vlasnika farmi podnosi se kaznena prijava", izjavio je za HRT glasnogovornik međimurrske policije Radovan Gačal.

80-godišnjak kupio pa htio preprodavati

Neslužbeno se doznaje da su svinje kamionima prebačene iz Martinske Vesi u dvjestotinjak kilometara udaljena slavonska sela - Beketinci i Markušica. Tamošnji je osamdesetogodišnji svinjogojac - bez markica i papira kupio svinje za deset kuna po kilogramu. Namjeravao je svinje preprodati na sajmovima - pedeset posto skuplje. No plan mu se izjalovio.

Polako se steže obruč oko odbjeglog Igora Vukovića, vlasnika EKO Farme Ves koji je Vajdu navodno prevario za više od milijun i pol kuna. On, neslužbeno, ima podeblji dosje s desetak kaznenih prijava i tjeralicom.

Foto: Pixabay/yucki97


Tagovi

Vajda Ukradene svinje Pronađene svinje


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo