Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Odlučan štediša
  • 19.10.2016. 10:30

Prodajom limunade zaradio za ponija!

Pune dvije godine Sabastian Kent prodavao je limunadu i skupljao novac kako bi kupio ponija. San mu se ostvario.

Foto: Facebook/Juliana Kent
  • 1.073
  • 120
  • 0

Ništa nije nemoguće. Čak i kada ste maleni dječak i želite ponija. Sabastian Kent iz Queenslanda u Australiji, pune je dvije godine prodavao limunadu i skupljao novca za kupovinu željenog konja. Počeo je s pet godina, a danas je taj sedmogodišnjak ponosni vlasnik ponija imena Tom Boy, piše CNN.

Sabastian i njegov pony Tom Boy

Maleni i odlučni dječak prodajom limunade tijekom dvije godine skupio je 3.000 australskih dolara. Taman dovoljno za ponija! Sabastian je počeo prodavati limunadu u čašama, no ideja se razvila pa je kod kuće počeo organizirati druženja s prijateljima i obitelji.

Nije sve u novcu

"Njegova je limunada postala hit i uskoro je punio boce kako bi je imao dovoljno čak i za dan unaprijed. Nekada su je plaćali 20 centi, nekad bi mu članovi obitelji davali 20 dolara, a nekad čak i 100 dolara. Uz to, u fond za ponija stavljao je i novce dobivene od Zubić vile, za Božić te rođendan", kaže njegova majka Juliana.

Iako je Sabastian bio pravi štediša, njegova majka kaže da nije sve u novcu.

"Nikada nije bila stvar u novcu već u njegovoj posvećenosti i odlučnosti da ostvari svoj san. Čvrsto vjerujem da svojoj djeci trebamo govoriti da ništa nije nemoguće ako se radi pošteno i ako ste dobar čovjek. Bit ćete nagrađeni na jedan ili drugi način", zaključuje ponosna majka.

Kako je Sabastian reagirao kada je vidio ponija, pogledajte u videu

Foto: Facebook/Juliana Kent; Video: CNN.


Tagovi

Prodaja limunade Poni


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs