Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPA
  • 20.11.2018. 15:00

Prijavili ste se za potpore za kupovinu steonih junica? HPA je objavila listu prihvatljivih korisnika

Hrvatska poljoprivredna agencija objavila je listu prihvatljivih korisnika Potpore za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda!

Foto: HPA
  • 3.438
  • 274
  • 0

Hrvatska poljoprivredna agencija objavila je listu prihvatljivih korisnika Potpore za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda. Naime, kako objašnjavaju, temeljem provedene administrativne obrade pristiglih prijava na Javni poziv za provedbu mjere "Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda“ iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine, Hrvatska poljoprivredna agencija dostavila je Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju listu prihvatljivih korisnika potpore.

"Korisnicima koji su sukladno provedenom Javnom pozivu ispunili uvjete za potporu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će dostaviti Odluku o odobrenju isplate te isplatiti odobrena sredstva, dok će korisnicima koji nisu udovoljili uvjetima propisanim Javnim pozivom dostaviti Odluku o ne udovoljavanju uvjetima za ostvarivanje prava na potporu", navodi se na stranici HPA. 

Listu prihvatljivih korisnika "Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda“ možete vidjeti ovdje

Među odabranim korisnicima 305 mladih uzgajivača 

Na prvom natječaju, priopćilo je i Ministarstvo poljoprivrede, za dodjelu sredstava za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda odobreno je 20 milijuna kuna za 669 korisnika. Iznos potpore ograničen je na maksimalnih 30.000,00 kuna po korisniku. Potpora se dodjeljuje za sufinanciranje troška kupovine minimalno tri grla steonih junica.

Mušaluk: malo selo s puno uspješnih poljoprivrednika, Mate Štimac jedan je od njih

"Posebno me raduje što je među odobrenim korisnicima čak 305 mladih uzgajivača mlađih od 41 godinu. Upravo su oni temelj daljnjeg razvoja hrvatskog stočarstva. U sljedeće tri godine želimo povećati naš fond steonih junica za 6.000 novih grla, a broj prijava na ovaj javni poziv potvrđuje da smo dobro procijenili potrebe naših stočara i da će se svaka kuna od 20 milijuna biti dobro iskorištena. Čestitam svima koji su se s povjerenjem odazvali pozivu i koji vjeruju u svoju budućnost u poljoprivrednoj proizvodnji.

Mi činimo sve kako bismo našim poljoprivrednim proizvođačima osigurali pozitivnu poslovnu klimu i učinili našu poljoprivrednu proizvodnju konkurentnom i isplativom, a proizvode naših njiva, polja, voćnjaka i maslinika domaći potrošači sve više cijene, prepoznaju i traže", izjavio je potpredsjednik Vlade Rh i ministar Tomislav Tolušić.

Trogodišnji program potpore

Kako podsjećaju, Javni poziv za provedbu mjere "Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda“ iz Programa potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva za razdoblje od 2018. do 2020. godine bio je otvoren do 1. listopada ove godine, a mogli su se javiti poljoprivrednici upisani u Upisnik poljoprivrednika koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u JRDŽ-u.

Za kupnju i uzgoj rasplodnih junica poljoprivrednicima na raspolaganju 195 milijuna kuna! Javljate se na poziv?

"Korisnicima koji su sukladno provedenom Javnom pozivu ispunili uvjete za potporu, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju će dostaviti Odluku o odobrenju isplate te isplatiti odobrena sredstva, dok će korisnicima koji nisu udovoljili uvjetima propisanim Javnim pozivom dostaviti Odluku o ne udovoljavanju uvjetima za ostvarivanje prava na potporu.

Programom potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva u tri godine poljoprivrednicima će biti dodijeljeno 195 milijuna kuna bespovratnih sredstava za kupnju i uzgoj rasplodnih junica", zaključuju iz Ministarstva. 


Tagovi

HPA Junice Kupovina steonih junica Javni poziv Korisnici


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]