Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Belje
  • 15.12.2016. 13:30

Presudili pastiru i ovcama kaznom od 18.000 kn

Ovce koje su pojele sol s beljskog polja dužne tisuće kuna!

Foto: bigstockphoto.com, stockphoto
  • 13.041
  • 1.584
  • 0

Stočar iz Baranje Čedomir Ubavić dužan je tvrtki Belje oko 13 tisuća kuna, kao i 5 tisuća kuna sudskih troškova jer je navodno svaka od njegovih 300 ovaca za manje od tri sata pojela 12 kilograma kalijeve soli (KCl), piše Telegram.

To je umjetno gnojivo Belje, u pripremi sjetve šećerne repe, rasulo po svojoj oranici. Belje je sudskom tužbom protiv baranjskog pastira dokazalo i da su ovce, unatoč stručnoj veterinarskoj literaturi koja navodi da jedna ovca dnevno može pojesti samo tri do pet kilograma zelene hrane, pojele po 12 kilograma kalijeve soli u manje od tri sata.

Ubavić je uložio i žalbu, a žalbi je priložio i službene podatke Državnog hidrometeorološkog zavoda iz kojih je vidljivo da je 9. i 10. listopada 2013. - dakle u vremenu između gnojidbe oranice i dana kada je na njoj zatečeno Ubavićevo stado - ondje palo 9,6 litara kiše po četvornom metru, što je granulat kalijeve soli potpuno rastopilo.

Međutim, Županijskom sudu u Osijeku to nije bilo važno pa je 24. studenoga ove godine potvrdio prvostupanjsku presudu i presudio u korist Belja. Presuda je time postala pravomoćna. Sada mu ne preostaje ništa drugo nego - platiti "štetu".

Foto: bigstockphoto.com, stockphoto30


Tagovi

Čedomir Ubavić Ovce Belje Kazna


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."