Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 08.07.2019. 09:00

Pravilnik o proširenju geografskog područja provedbe uzgojnih programa domaćih životinja

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje.

Foto: Pixabay/Didgeman
  • 410
  • 46
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici.

Tema savjetovanja je: Pravilnik o proširenju geografskog područja provedbe uzgojnih programa domaćih životinja

Kako objašnjavaju, ovim se Pravilnikom propisuje način podnošenja zahtjeva za proširenje provedbe uzgojnog programa domaćih životinja koje podnosi uzgojno udruženje ili uzgojna organizacija koja je priznata u skladu sa člankom 4. Uredbe Komisije (EU) br. 1012/2016 i čiji je uzgojni program odobren u skladu sa člankom 8. Uredbe Komisije (EU) br. 1012/2016 u drugoj državi članici Europske unije. Pravilnikom se osigurava praćenje procedure predviđene Uredbom Komisije (EU) br. 1012/2016.

Pravilnik između ostalog navodi: "Udruženje ili organizacija koja je priznata u skladu sa člankom 4. Uredbe Komisije (EU) br. 1012/2016 i čiji je uzgojni program odobren u skladu sa člankom 8. Uredbe Komisije (EU) br. 1012/2016 u drugoj državi članici Europske unije, može proširiti provedbu svog uzgojnog programa na državno područje Republike Hrvatske. (...)Na zahtjev ministarstva nadležnog za poljoprivredu (u daljnjem tekstu: Ministarstvo) uzgojno udruženje ili organizacija koja je proširila uzgojni program na državno područje Republike Hrvatske, kvartalno će dostavljati ažurirane informacije posebno u pogledu broja uzgajivača i uzgojno valjanih životinja na kojima se provodi uzgojni program".

Savjetovanje je otvoreno do: 8.8.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Uzgoj domaćih životinja


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]