Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjogojstvo
  • 14.08.2008.

Prasilišta moraju biti besprijekorna kombinacija materijala

  • 8.105
  • 384
  • 0

Uobičajeni elementi jednog prasilišta su: pregrade iz PVC panela, podovi za prasad iz plastičnih rešetki, podovi pod krmačom iz plastičnih rešetki ili rešetki od lijevanog željeza i uklještenje za krmaču koje može biti iz vruće cinčanih željeznih profila ili inoxa.

Kod opreme za prasilišta moguće je prilagoditi se uvjetima na postojećim objektima, kako u pogledu optimalnih dimenzija prasilišta i njihovog rasporeda, tako i u odabiru kombinacije materijala koji su sastavni dio prasilišta.

Ostali potrebni elementi jednog prasilišta su hranilica i pojilica za krmaču, hranilica i pojilica za prasad, grijaći element za prasad, ističu u tvrtki (www.rada.hr)Rada d.o.o. koja prodaje suvremenu opremu za svinjogojstvo a više informacija možete dobiti kod Momira Plavšića, direktora tvrtke na telefon 01 3323 965. Opremu za svinjogojstvo prodaje i tvrtka Profarm iz Siska i kod njihova direktora Zdenka Dalika, mogu se dobiti kvalitetne informacije o opremanju svinjogojskih farmi. Njega se može dobiti na telefon broj 044/743 100. Oprema ove tvrtke je Porcon, a riječ je o izvrsnim prasilištima i ogradama u njima. Tu su i cjelokupne izvedbe boksova za krmače i to u jednom optimalnom dizajnu koji zadovoljava i izgled i čvrstoću. Inače po mnogima ova tvrtka ima izvanredan hranidbeni program za svinjogojstvo. A tu svakako pripadaju i Verba štedne hranilice za svinje, masivne izrade a osiguravaju i nisku konverziju od 2,36 kilograma.

Novi Big Dutchmanov podni sistem odgovara visokim zahtjevima kupaca za higijenom, unapređenjem produktivnosti i udobnim smještajem zivotinja. Naša široka paleta proizvoda uključuje slijedeće:

  • rešetke, izrađene od visokokvalitetne plastike, dostupne u različitim veličinama:
  • plastične rešetke sa ugrađenim gumenim podloškom:
  • rešetke od gusa sa različito otvorenim površinama:
  • grijače ploče od polimer betona ili plastike: podloge od pocinčanog čelika, nehrđajućeg čelika ili stakloplastike.

Zahvaljujući velikoj fleksibilnosti našeg sistema moguće je izraditi razne vrste i veličine obora, ističu na internet stranici Imex Bjelovar, tvrtki koja u Hrvatskoj prodaje i montira Big Dutchman opremu. Krmače i odojci zahtijevaju različite dizajne podova. Zbog toga nude različite mogućnosti za kombinaciju plastičnih sa gusenim rešetkama ili sa ugrađenim gumenim podloškom i grijačim pločama za odojke.

Autor: D.MAYER


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Tagovi

Stočarstvo Svinjogojstvo