Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Telić Borna
  • 22.01.2021. 11:30

Potres spasio telića Bornu, život će provesti u utočištu

Borna će odrastati uz Šaravu i imati priliku doživjeti i više od 25 godina, koliko mogu doživjeti krave, ističu Prijatelji životinja.

Foto: Jelena Rašić/Prijatelji životinja
  • 392
  • 149
  • 0

U ratu i prirodnim katastrofama do izražaja dolaze najbolje i najgore ljudske osobine. Teške sudbine sustižu jedna drugu, ali ima i pozitivnih primjera i nesvakidašnjih događaja. Za jedan takav pobrinuli su se članovi udruge Prijatelji životinja i o njemu izvijestili javnost.

Pod naslovom "Telić Borna prvi u Hrvatskoj rođen na slobodi!" obznanili su kako je prošle subote krava Šarava, spašena nakon potresa iz sela blizu Petrinje, donijela na svijet Bornu. Naime, Šaravu i tri svinje, Belu, Lajku i Lunu, otkupili su aktivisti Udruge Pobjede i Farmice, koja im je i pružila doživotno utočište. 

Luka Oman iz udruge, koji je sudjelovao u premještanju gravidne krave i tri svinje u novi dom, kaže da je telić, iako ima tek nekoliko dana, već osvojio mnoga srca. Dodaje da su aktivisti za zaštitu životinja u Hrvatskoj svjesni da ne mogu spasiti sve životinje, ali spremno su se odazvali pozivu da promjene sudbine barem nekolicine njih. 

Za razliku od drugih telića, Borna će odrastati uz svoju majku i imati priliku doživjeti i više od 25 godina, koliko mogu doživjeti krave. Prijatelji životinja traže i pomoć. U svom priopćenju za javnost navode da Udruzi Farmica trebaju sredstva za gradnju ograde, nove štale kao i za hranu i liječenje životinja, a pomoći im se može uplatom donacije na: IBAN: HR5923400091110916596, SWIFT: PBZGHR2X, PayPal: farmicanasice@gmail.com.

Obraćajući se javnosti putem medija i društvenih mreža podijelili su i prve fotografije malog Borne koji je, kako ističu, još u trbuhu spašen od potresa, a otelio se u utočištu. 


Fotoprilog


Tagovi

Potres Borna Šarava Prijatelji životinja


Autor

Nedjeljko Jusup

Više [+]

Dugogodišnji novinar i urednik. Osnivač i prvi glavni urednik tjednika i dnevnika Zadarski list. Moto: "Informativno, poučno i zanimljivo. Piši tako da riječima bude tijesno, a mislima široko."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]