• Općina Podgorač
  • 03.03.2019. 09:00
  • Osječko-baranjska, Podgorač

Potpore za umjetno osjemenjivanje krava i junica

Raznim mjerama slavonske ruralne sredine nastoje pomoći ratarima i stočarima u radu i razvoju. Jedna od takvih mjera su i potpore za umjetno osjemenjivanje krava i junica.

Foto: Pixabay/RoyBuri
  • 809
  • 76
  • 0

Raznim mjerama slavonske ruralne sredine nastoje pomoći ratarima i stočarima u radu i razvoju. Jedna od takvih mjera su i potpore za umjetno osjemenjivanje krava i junica, koje se u općini Podgorač primjenjuje zadnjih nekoliko godina s ciljem stabiliziranja poljuljanog stočnog fonda, ali i podizanja razine kvalitete genetskog materijala goveda tamošnjih stočara.

Potpora će iznositi 70% vrijednosti umjetnog osjemenjivanja. Tako će ono, koje stoji 230 kuna, stočari u Podgoraču plaćati značajno manje, uz realno očekivanje kako će tom mjerom podići kvalitetu svog stočnog fonda.

Darko Damjanović, iz veterinarske stanice Našice rekao je kako se to uglavnom odnosi na simentalsku pasminu, no ima zahtjeva i za drugim pasminama.

Ovom mjerom, ukupne vrijednosti 70 tisuća kuna Općina Podgorač će dio sredstava prihodovanih kroz poljoprivredu toj djelatnosti i vratiti. Operativno, mjera će se i ovog puta provoditi po pozivu i interesu stočara, koji ovi mjeru prepoznaju i koriste. 


Tagovi

Podgorač Umjetno osjemenjivanje krava Potpora


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi