• Natječaj za potporu
  • 14.04.2016. 08:30

Potporama županije do zagorskih purana!

Krapinsko-zagorska županija raspisala je Natječaj za potporu za povećanje uzgoja zagorskog purana. Prihvatljive aktivnosti su kupnja malih purića i nabava hrane za male puriće. Natječaj traje do 05.05.2016. godine.

Foto: PZ Puran zagorskih brega/zagorskipuran.hr
  • 495
  • 23
  • 0

Krapinsko-zagorska županija raspisala je Natječaj za potporu za povećanje uzgoja zagorskog purana.

Predmet Natječaja je podnošenje Zahtjeva za potporu za kupnju malih purića i nabavu hrane za male puriće u cilju povećanja broja zagorskih purana kao autohtone pasmine domaćih životinja na području Krapinsko-zagorske županije temeljem Pravilnika I. za provedbu mjera ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije za 2016. godinu.

Planirana sredstva po mjeri iznose 100.000 kuna.

Tko se može prijaviti na Natječaj?

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava i bave se primarnom proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda.

Koje su prihvatljive aktivnosti u sklopu Natječaja?

Prihvatljive aktivnosti su kupnja malih purića i nabava hrane za male puriće, kao i aktivnosti koje su nastale nakon 01. siječnja 2016. godine. Aktivnost nabave hrane za male puriće ne može se prijaviti na Natječaj kao jedina aktivnost nego samo uz aktivnost kupnje malih purića i to u maksimalnom iznosu do 800,00 kuna po jatu.

Lakše do zagorskih purana putem potpora Krapinsko-zagorske županije!

Iznos i udio potpore

Visina potpore po korisniku iznosi do 10.000,00 kuna, a maksimalno do 50% od ukupno prihvatljivih aktivnosti. Detaljne upute o postupku obrade Zahtjeva za potporu i donošenju Odluke nalaze se u Pravilniku.

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu počinje teći od 05. travnja 2016. i traje do 05. svibnja 2016. godine. Tekst Natječaja, Pravilnik te prilozi uz natječaj nalaze se u dokumentima ispod teksta.

Foto: PZ Puran zagorskih brega/zagorskipuran.hr


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

Krapinsko-zagorska županija Natječaj Potpora Zagorski puran Kupnja purića


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stize Jesen,sudec po vremenu a glavice kupusa rasirile svoje liske kao kakvi paunovi.Koke se razletjele od miline,neznajuci kuda bi vise.Puno pozdrava svima,poslije ovih vrucina.