Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TISUP
  • 26.11.2017. 13:30

Porast prosječne otkupne cijene junećih trupova

Stabilan trend prosječne otkupne cijene junećih trupova R3 klase bilježi Tržišni informacijski sustav u poljoprivredi.

Foto: Bigstockphoto/asayenka
  • 532
  • 33
  • 0

Prema podacima Tržišnog informacijskog sustava u poljoprivredi (TISUP), u 44. tjednu 2017. kao i u tjednima prije, u klaonicama RH zabilježen je stabilan trend prosječne otkupne cijene junećih trupova R3 klase. Prosječna cijena junećeg trupa AR3 klase u 44. tjednu 2017. iznosila je 26,09 kn/kg hladnog trupa.

Na europskom tržištu stoke, prosječna otkupna cijena junećih trupova R3 klase u 44. tjednu 2017. iznosila je 391,29 eura/100 kg. Najviše cijene tijekom promatranog razdoblja bilježimo u Švedskoj (455,72 eura/100 kg) i Grčkoj (421,43 eura/100 kg). Najniže cijene u promatranom razdoblju ostvarene su u Latviji (222,71eura/100 kg). Sve države članice EU bilježe porast prosječne cijene u odnosu na isto razdoblje 2016. godine, osim Grčke i Latvije. Hrvatska također bilježi porast prosječne cijene u iznosu od 1,68 posto.

Nakon kontinuiranog rasta prosječne otkupne cijene goveđih trupova klase AR3 u EU te s obzirom na to da u ovo doba godine obično ne dolazi do velikog porasta cijena za očekivati bi bilo da će tako biti i u sljedećem razdoblju odnosno da će cijene stagnirati, navode iz TISUP-a.

Foto: Bigstockphoto/asayenka


Izvori

Tržišni cjenovni informacijski sustav u poljoprivredi


Tagovi

TISUP Otkupne cijene Juneći trupovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer