AgroKlub.com

\

Stočarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Stočarstvo » Poklonio farmu krava azilu za životinje!

Poklonio farmu krava azilu za životinje!

Donacija krava

Poklonio farmu krava azilu za životinje!

Datum: 15.07.2017. 18:00

Kategorija:

Stočarstvo

Jay Wilde je odlučio 63 krave donirati prihvatilištu za životinje. Tamo će one živjeti slobodno i zadovoljno poput kućnih ljubimaca.

Ljubitelj životinja i zakleti vegetarijanac Jay Wilde koji je u središnjoj Engleskoj od oca naslijedio farmu krava ovih dana je privukao pažnju javnosti neobičnom odlukom. Naime, odlučio je 63 krave, koje bi mu kada bi ih prodao kao meso donijele oko 45.000 funti, donirati prihvatilištu za životinje. Time je razriješio tešku etičku dilemu u koju ga je nasljedstvo dovelo, namećući mu pitanje kako nastaviti voditi obiteljski posao koji se kosi s njegovim principima.

Kako piše bbc, Wilde je rekao da bi mu bilo jako strašno da se o životinjama stara 2-3 godine i dobro ih upozna, pa ih nakon toga pošalje u klaonicu. Imao bi osjećaj kao da ih izdaje. Dodao je da bi mu još strašnije bilo da krave preda klaonici jer vjeruje da životinje imaju emocije i predosjećaju kada će biti ubijene.

Zadovoljstvo životinja na prvom mjestu

Nakon što je donirao krdo, Wilde je kazao da će se fokusirati na svoju farmu Derbyshire i na njoj uzgajati organsko povrće i žitarice. Njegove krave sada borave u utočištu za životinje Hillside u blizini Frettenhama, gdje će poput kućnih ljubimaca živjeti do kraja života.

Iako priznaje da će njegova farma možda biti manje profitabilna, glavna želja mu je bila je da životinje prije svega budu srettne. On se nada da će krave, kada stignu u prihvatilište, istrčati iz kamiona na livadu i pomisliti "Vau! Eto nas na praznicima".

Foto: Pcdazero / Pixabay

Broj pregleda članka: 2699; Uspješnost članka: 354.95

Tagovi: Donacija krava

Ključne riječi članka: poklonio, farmu, krava, azilu, za, zivotinje, životinje, krave, farmu


Marinko Tica

Svi tekstovi autora

Autor Marinko Tica

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Osobito je zainteresiran za teme i zbivanja u agraru, a zamjenik je urednika na Agroklubu.