Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Afrička svinjska kuga
  • 19.03.2018. 07:30

Plaćaju bonuse za odstrel divljih svinja

U Njemačkoj su svjesni opasnosti širenja afričke svinjske kuge. Kako bi se smanjila populacija divljih svinja, ondje sve češće za njihov odstrel plaćaju bonuse.

Foto: Pixabay/rcvd
  • 830
  • 92
  • 0

Njemačka nastoji smanjiti rizik širenja afričke svinjske kuge smanjenjem populacije divljih svinja. U tom smanjenju pomažu i bonusi koji potiču odstrel divljih svinja. Premija se ne odnosi isključivo na odstrel divlje svinje, već i na sufinanciranje korištenja lovačkog psa, za pronalaženje uginule svinja kao i prijavu, piše Farmer.pl

Savezne države dodjeljuju bonuse na različite načine.

U državi Mecklenburg - Zapadno Pomorje lovci će dobiti po 25 eura za odstrel divlje svinje, a isto toliko za korištenje psa. Saska - Anhalt i Brandenburg plaćaju lovcu 50 eura za lov na divlje svinje. Premije dodjeljuju i u Bavariji, Saarlandu, Donjoj Saskoj. 

Naime, jedini mogući način uklanjanja virusa ASF iz lovišta je smanjenje populacije divljih svinja i to na način da se ograniči gustoća te divljači na jednu svinju na 1.000 hektara, da se uklone svi ostaci uginulih divljih svinja te da se spriječi njihov uzgoj na razdoblje od najmanje dvije godine. 

Imajući u vidu gore navedeno, potraga za već uginulim svinjama je jedini učinkovit alat za uklanjanje ASF virusa iz područja lovačkog kruga i trebao bi se smatrati prioritetnom akcijom.
 


Tagovi

Afrička svinjska kuga Divlje svinje Odstrel Bonus


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!