Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Beltex
  • 18.03.2016. 15:30

Pitbul u ovčjoj koži zapravo je Beltex ovca?

Na prvi pogled ova pasmina izgleda kao da se netko dobro našalio. Upoznajte Beltex ovcu.

Foto: rightpet
  • 1.279
  • 98
  • 0

Kada pomislimo na ovce, pomislimo na mekane, blage i pasivne životinje od kojih potječe vuna i ponekad meso. No, postoji i malo drugačija pasmina ovce, za one koji uopće vjeruju da je to ovca, a ne lik iz crtića, piše ModernFarmer. Ova ovca sličnija je pitbulu obučenom u ovčju kožu, a zove se Beltex.

Beltex je čudnovata pasmina potekla iz Belgije, a ističe se po svojim tjelesnim atributima odnosno iznimnoj muskuloznosti. Njezin originalni predak je pasmina Texel, koja dolazi s nizozemskog otočja.

Beltex - mesna pasmina ovce

Beltex pasmina je poznata po svom apsurdno mišićavom tijelu, posebno u nogama, zajedno sa neobično malenim kostima. Vuna je srednje dužine, no ono što se najviše cijeni na ovoj životinji jest meso.

Sa velikom količinom mišiće i minimalnom veličinom kostiju, ova pasmina je idealna za opskrbu ovčjim mesom. Cijenjene su i kao pasmina za rasplod jer kada se pare s bilo kojom drugom pasminom, janjci se odlikuju snagom i brzo rastu.

Lako je zaboraviti kako jake i zastrašujuće ovce mogu biti, a posebno kada uzmemo u obzir činjenicu da mogu narasti i do 250 kg.

Foto: rightpet


Tagovi

Beltex Texel Ovca Janjci Vuna Meso


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."