Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najteži bik
  • 20.05.2023. 17:30

Ovo je Jablan - najteži bik Sajma poljoprivrede u Novom Sadu

Na komentar da je ovogodišnji pobjednik malo "kalirao" u odnosu na prošlog, Radenko Jeremić "uskače" sa činjenicom da je ovaj tek dvije godine star.

Foto: Julijana Kuzmić
  • 9.856
  • 520
  • 0

Radenko Jeremić je višegodišnji sudionik Sajma poljoprivrede u Novom Sadu, a sa svog imanja na Salašu Crnobarskom u općini Bogatić u Srbiji već devet godina dovodi pobjednička grla u kategoriji najtežeg bika. Dobro su poznati Mališa i prošlogodišnji Veliša od 1.700 kilograma, dok je ove titulu ponio Jablan od "tek" 1.120 kilograma. 

Na komentar da je ovogodišnji pobjednik malo "kalirao" u odnosu na prošlog, Jeremić "uskače" sa činjenicom da je ovaj tek dvije godine star.

"Težina najviše ovisi o genetici, ali potrebno je i dosta vremena. Ako želiš bika od dvije tone, mora biti starosti šest godina. Sad najviše napreduje i Jablan će ove godine 'ići' kilu, do 1,4 kg najviše, sljedeće će nabaciti kilu dnevno, i sve poslije smanjuje i u šestoj godini staje", objasnio nam je mačvanski stočar koji ima u tovu 400 grla.

Jeremić dovodi na Sajam samo pobjednička grla

Koristi genetiku domaćeg simentalca, ali napominje da sve manje ima "za izabrati".

"Kupujem telad i držim ih godinu dana. Oni su 600 kilograma i tada se vidi koji odskače. Ali dogodi se i da pogriješiš, jer kod teleta se puno toga mijenja za tih godinu dana."

90. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu otvoren - poljoprivrednici izviždali ministricu

Jablanu društvo pravi Beliša, lakši 100 kg. Ipak, bavljenje ovom proizvodnjom ne preporučuje nikom.

"Stjecajem okolnosti to si mogu priuštiti jer imam dva sina koja će ovo nastaviti. Ali, nemaš ništa od ovoga - samo te košta, kao i svaki sport", kaže na kraju Jeremić.


Tagovi

Najteži bik Novosadski sajam Sajam poljoprivrede Jablan Pobjednička grla Radenko Jeremić


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/