Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekomat
  • 07.08.2013.

Otvorenje drugog mljekomata u Krapinsko – zagorskoj županiji

u Zlataru je 29. srpnja 2013. godine otvoren drugi mljekomat u Krapinsko-zagorskoj županiji, zahvaljujući privatnoj inicijativi OPG Mladić, koji je jedan od najvećih proizvođača mlijeka u Zagorju

  • 778
  • 73
  • 0

Simbolično, prvu bocu mlijeka natočio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar. Otvorenju mljekomata prisustvovali su također zamjenik župana za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek, gradonačelnik Zlatara Stanko Majdak te djelatnici Poljoprivredne savjetodavne službe.

Investiciju od 80.000,00 kuna financirao je vlastitim sredstvima OPG Mladić.
Aparat kapaciteta 200 litara postavljen je u prostoru trgovine „Europreis“ u centru Zlatara. Na prigodi otvorenja mljekomata, obitelj Mladić počastila je građane sa 100 litara domaćeg mlijeka, a svakodnevno svježe mlijeko moći će se točiti i prodavati po cijeni od šest kuna po litri.

Prilikom svečanog otvaranja župan Krapinsko-zagorske županije je najavio da je u pripremi otvorenje još dva mljekomata u Oroslavju i Bedekovčini.

S obzirom da je postavljanje mljekomata primjer direktne prodaje mlijeka od strane proizvođača, za očekivati je da će kupci prepoznati visoko kvalitetan proizvod i na taj način dati priliku domaćim proizvođačima da opstanu na sve zahtjevnijem tržištu.

Autor: Gordana Jurina dipl.ing.agr.


Izvori

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede


Tagovi

Mljekomat Mlijeko Tržište


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo