Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 21.03.2009.

Otkupna cijena mlijeka određivat će se mjesečno

Cijena mlijeka će se mijenjati pa će proizvodnja i prerada mlijeka biti konkurentnije

  • 1.679
  • 84
  • 0

Proizvođači mlijeka i hrvatska industrija mlijeka uz posredstvo Ministarstva poljoprivrede postigli su dogovor prema kojem će se otkupna cijena mlijeka određivati zadnji tjedan u svakom mjesecu. Cijena će se određivati na temelju mjesečnog izvješća o cijeni mlijeka u Europskoj Uniji (prosjek EU 25).

Državni tajnik Ministarstva Krešimir Kuterovac kaže kako će se cijena određivati na osnovi prosjeka cijena mlijeka u EU 25 kroz tromjesečni prosjek, a ne prema uredbi o ciljnoj cijeni svježeg sirovog mlijeka. To znači da će se cijena mlijeka mijenjati, nekada će ići na ruku proizvođačima, a nekada na korist mljekarske industrije, čime će proizvodnja i prerada mlijeka postati konkurentnije, rekao je Kuterovac.

Jučerašnjim dogovorom ukida se Uredba o ciljnoj cijeni mlijeka prije nego što je to određeno zakonom (1. lipnja). Idući tjedan će se organizirati sastanak s bankama da bi se dogovorio reprogram kredita proizvođača koji su uzeli kredite za gradnju farmi.


Izvori

Jutarnji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska ide naprijed, pred nama su naše najbolje godine, kao nacija i u zajednici EU. 💪 Za manje od tri mjeseca 20 milijuna tona žitarica morat će napustiti Ukrajinu koristeći infrastrukturu EU-a. To je gigantski izazov i nužno je koordini... Više [+]