Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruživanje svinjogojaca
  • 07.04.2016. 16:30

Orešković: Tražimo 1,8 milijuna svinja

Premijer Tihomir Orešković drugi dan posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je u OPG-u Rajić u Komletincima. Razgovarali su o mogućnostima proširenja i problemima u svinjogojstvu. Zaključili su da je rješenje u udruživanju radi smanjenja troškova proizvodnje.

Foto: Vlada Republike Hrvatske
  • 1.424
  • 82
  • 0

Premijer Tihomir Orešković drugi dan posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji započeo je u OPG-u Rajić u Komletincima.

Mijo Rajić, vlasnik OPG-a, bavi se proizvodnjom svinja. Za razliku od ostalih, Rajić se ne mora hvatati za glavu kada je riječ o tržištu. Surađuje s jednom klaonicom koja je, kaže, i više nego korektna u plaćanju i za sada to funkcionira. Meso prodaje po 8,50 kuna s PDV-om.

"Mi smo nekad prodavali bravce po 11 do 12 kuna, a sada su 8 kuna, dok je cijena hrane ista. Ovu godinu još imam u zakupu 40 hektara državne zemlje, a ukoliko ostanem bez te zemlje, morat ću ugasiti svoju proizvodnju jer bez zemlje ne mogu raditi", ističe Rajić.

Tražimo 1,8 milijuna svinja, imamo potencijala!

Svinjogojstvo nikada nije palo na tako niske grane kao posljednjih godina, zbog nelojalne konkurencije mnoga gospodarstva su ugašena.

"Imamo 200.000 svinja, a tražimo 1,8 milijuna. Imamo ogroman potencijal i trebamo vidjeti kako vam možemo pomoći oko EU fondova koje možete iskoristiti", ističe premijer Orešković.

Proizvodnja povrća na OPG-u Josipović

Premijer je posjetio i OPG Josipović. Na zemlji radi cijela obitelj, a obrađuju 130 hektara zemlje. Bave se plasteničkom i vanjskom proizvodnjom povrća, ali i ratarenjem.

"Jako je teško ali mi to volimo, od malena se bavimo poljoprivredom", ističe Matej Josipović.

Trud obitelji Josipović i uspješnost u poljoprivrednoj proizvodnji prepoznala je i jedna izraelska tvrtka koja je odlučila uložiti novac u navodnjavanje na OPG-u Josipović.

Foto: Vlada Republike Hrvatske


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Tagovi

Premijer Posjet Svinje Svinjogojstvo Tihomir Orešković Plastenik


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

VTV d.o.o.

Trg dr. Franje Tuđmana 2, 32100 Vinkovci, Hrvatska
tel: +385 (0) 32 492 102, e-mail: opci.poslovi@vktv.tv web: http://vktv.tv/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]