Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup mlijeka
  • 28.07.2015. 19:20

Odbačeni mljekari dobili nove ugovore

Svih 441 proizvođača mlijeka iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su ostali bez ugovora sa Beljem ili Ledom iz koncerna Agrokor, sklopili su ugovore sa novim okupljivačima.

  • 964
  • 264
  • 0

Agrokorova tvrtka Belje od prvog kolovoza prestaje otkupljivati mlijeko kod 600 kooperanata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije. Primjeri ovakvih jednostranih raskidanja ugovora, ukoliko se nešto hitno ne poduzme, zapravo su smrt za mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva, kako su komentirali i iz Europskog parlamenta.

Kako je istaknuo župan Bajs, odmah nakon prvih informacija o otkazivanju ugovora, Županija je zatražila pomoć od Ministarstva poljoprivrede i zajedničkim su snagama pratili stanje i posredovali da drugi otkupljivači prihvate županijske mljekare. Župan Damir Bajs uspio je svojim zalaganjem za poljoprivrednike intervenirati po tom pitanju u Saboru, s obzirom da farmeri nisu krivi za prekid ugovora.

Sklopljeni ugovori s novim otkupljivačima

"Svih 441 proizvođača mlijeka iz Bjelovarsko-bilogorske županije koji su ostali bez ugovora sa Beljem ili Ledom iz koncerna Agrokor, sklopili su ugovore sa novim okupljivačima i to je ovom trenutku najvažnije", kazao je župan Damir Bajs nakon radnog sastanka sa zamjenicom ministra poljoprivrede Snježanom Španjol.

S obzirom da je 600 obitelji ostalo bez prihoda i mogućnosti prodaje svojih proizvoda na već podosta izmučenom mliječnom tržištu, u Dukatu također tvrde da im se mogu obratiti svi kooperanti koji su surađivali s tvrtkom Belje.

Belje raskinulo ugovore sa 600 kooperanata!

"Moramo napomenuti da tih 441 proizvođača mlijeka isporučuje četvrtinu količina koje se proizvedu u Bjelovarsko-bilogorsko županiji i 5% ukupnih količina mlijeka proizvedenih u Hrvatskoj. Prekid ugovora u pola poslovne godine, otkaz ugovora stupa na snagu 1. kolovoza ove godine, doveo je poljoprivrednike u nezavidnu situaciju i stoga im se moralo na svaki način pomoći. Tijekom lipnja i srpnja odradili smo niz aktivnosti koje su u našoj moći kako bi svi uspjeli pronaći nove otkupljivače", rekao je župan Damir Bajs.


Tagovi

Belje Agrokor Ledo Damir Bajs Snježana Španjol Ministarstvo poljoprivrede Kooperanti Proizvođači mlijeka Bjelovarsko-bilogorska županija Otkazivanje ugovora Kooperanti


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.