Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Koza surferica
  • 04.10.2016. 10:30

Od koze ljubimice do kalifornijske surferice!

Surferica Goatee je postala turistička atrakcija, a tradiciju surfanja koza je nastavio njezin potomak, mladi kozlić Pismo.

  • 1.278
  • 62
  • 0

Prije pet godina, Dana McGregor kupio je tri koze kako bi se riješio korova u maminom vinogradu. Uskoro se povezao s najmlađom kozom kojoj je dao ime Goatee, a koja je dokazala da ima brojne druge talente osim brstenja korova, piše modernfarmer.

"Nikada baš nije bila od neke koristi u vinogradu, a svaki put kad bih odlazio plakala bi za mnom. Kako nisam htio naljutiti susjede, vodio sam je svugdje sa sobom. Većinom je to značilo druženje na plaži", rekao je McGregor.

McGregor i njegova koza žive u gradiću uz more Pismo Beach u Kaliforniji, u raju za surfere. No, kao i u svakom gradu i u njegovom su postojale odredbe zabrane držanja stoke. Naravno, gdje god bi išla s njim, Goatee bi za sobom ostavljala uništeno lišće biljaka, ali i prirodno gnojivo. McGregor je zbog toga dobio niz prijava, a onda se pismom obratio gradskom vijeću tražeći dozvolu za držanje koza (i šetnju) u gradu obrazlažući da Goatee donosi radost i osmijeh na lice stanovnika i turista.

Naišao je na razumijevanje i danas stanovnici Pismo Beacha mogu zatražiti dozvolu za držanje najviše četiri koze. No, Goatee je dokazala da je posebna. Dugogodišnji surfer McGregor, zapitao se može li i koza s njim svladavati valove.

"Iako su koze poznate po tome da ne vole vodu, to se jednostavno dogodilo. Goatee sam stavio na dasku i uhvatila je dobar val", kaže vlasnik.

Surferica Goatee je postala turistička atrakcija, a tradiciju je nastavio njezin potomak. McGregor je mladog kozlića nazvao po svome gradu Pismo, a kozlić otišao još dalje u surferskim vodama. Naučio je zadržati dah pod vodom - izuzetno važnu vještinu za profesionalne surfere.


Izvori

ModernFarmer


Tagovi

Turistička atrakcija Koza surferica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/