Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljska u mom srcu
  • 07.08.2014. 10:55

Obitelj Rudnik - 3 generacije farmera

Gospodarstvo Zofia i Witold Rudnik obrađuje 150 hektara vlastite zemlje, a na farmi svakodnevno brinu za 120 mliječnih krava Holstein pasmine.

  • 313
  • 31
  • 0

Imanju obitelji Rudnik u Poljskoj prilazili smo kroz nepregledna polja žitarica i uljarica. Ovo područje karakteriziraju relativno male zemljišne čestice - očekivali smo ipak veće posjede s obzirom da se radi o velikoj zemlji.

Kontinuirani rast i razvoj farme mliječnih krava obitelji Rudnik

Gospodarstvo Zofia i Witold Rudnik obrađuje 150 hektara vlastite zemlje, a na farmi svakodnevno brinu za 120 mliječnih krava Holstein pasmine. U sklopu investicije 2002. godine nabavili su prvih 70 krava, a 10 godina kasnije novih 50. Upravo u trenutnku našeg obilaska, traju radovi na izgradnji novog objeka za podlogu dodatnom povećanju broja krava. Toj odluci prethodila je želja dijela obitelji koji žele ostati na selu i baviti se zajedničkim poslom. Farma predaje mlijeko u sklopu lokalne kooperacije u kojoj su zastupljeni svi mljekari iz regije. Prošle godine proizveli su i predali nešto više od milijun litara mlijeka.


Fotoprilog


Tagovi

Obitelj Rudnik Žitarice Uljarice Farma krava Zofia Rudnik Witold Rudnik. Mlijeko Lokalna kooperacija Holstein pasmina Izgradnja objekta Male zemljišne čestice


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rješenja, a s vremena na vrijeme, u trenucima inspiracije nešto i napiše :)