Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametna tehnologija
  • 10.02.2021. 16:00

Nova Lely aplikacija za učinkovitije upravljanje farmama može upozoriti i na ketozu krava

Horizon je platforma koja analizira podatke, nudi uvide i daje savjete kako bi farmeru pomogla, stado održala zdravijim, a farmu profitabilnijom, navode iz tvrtke Lely.

Foto: Depositphotos/Syda_Productions
  • 534
  • 152
  • 0

Inovacija na kojoj je radilo više od 75 inženjera, dizajnera, savjetnika za upravljanje farmom, veterinara i stručnjaka za umjetnu inteligenciju, ispitana na više od sto poljoprivrednih gospodarstava u sedam zemalja, nakon dvije godine razvoja ugledala je svjetlost dana. Riječ je o aplikaciji za upravljanje farmama koju je tvrtka Lely nazvana Lely Horizon.

Nova tehnologija olakšava donošenje odluka jer analizira podatke, nudi uvide i daje proaktivne savjete kako bi farmeru pomogla, stado održala zdravijim, a farmu profitabilnijom.

Pruža podršku u odlučivanju

"Povezujući podatke opreme i dobavljača na farmi u jedan sustav upravljanja, ona predstavlja novi korak prema svijetloj budućnosti automatizacije poslovanja na mliječnim farmama“, pojašnjava viši menadžer za upravljanje podacima Freddie Ruijs

Aplikacija koristi pametne algoritme temeljene na iskustvu tisuće proizvođača mliječnih proizvoda širom svijeta. "Prikazuje podatke kako bi farmer predvidio učinke i nudi mu jasan izbor", kaže Ruijs, napominjući da može upozoriti na krave za koje se sumnja na ketozu u ranoj fazi. Tako stočar na vrijeme može odlučiti hoće li ju oploditi ili ne. Moguće je, dodaje, zaposleniku dodijeliti određeni zadatak i zakazati mu rok do kada ga mora izvršiti.

Novi korak prema automatizaciji poslovanja na mliječnim farmama (Foto: Lely)

Također, platforma je dostupna i partnerima. Povezuje i kombinira sve dokumente i izvješća u cjelovito rješenje što znači da će unos istih u dva odvojena sustava postati stvar prošlosti, a inače utrošeno vrijeme za to iskoristit će se na produktiviniji način.

Bolja i veća kontrola podataka farme

Horizon nudi intuitivno korisničko sučelje koje omogućuje brz pristup svim potrebnim informacijama. Isto je na bilo kojem uređaju, a jasne, prilagođene nadzorne ploče dostupne su kada i gdje vam trebaju. Kupci uvijek imaju kontrolu nad vlastitim podacima, kaže menadžer dodajući kako je ovo solidna platforma koja je u skladu sa standardima ICAR Animal Data Exchange. "Ujedno se osigurava zaštita podataka i za poljoprivrednike i za partnere", naglašava.

Trenutno, veze s poljoprivrednim aplikacijama poput Dairy Comp, Uniform-Agri, CRV i Herde već omogućuju farmerima da sinkroniziraju informacije o teljenju i oplodnji, a iz tvrtke kažu kako im je cilj s vremenom nastaviti povezivati više partnera kako bi stočaru omogućili što više pametnih informacija.

Inače, nova aplikacija, koja će zamijeniti trenutni sustav upravljanja Lely T4C, predstavljena je tijekom internetskog događaja pod nazivom Lely Future Farm Days 2020.

"U svijetu koji se uvijek mijenja podaci i digitalizacija su ključni, a mliječna farma ne može izostati iz toga. U tvrtki Lely osjećamo kako je vrijeme da sve dostupne informacije upotrijebimo na inteligentan način. Ova inovacija poljoprivrednicima pruža alate za učinkovitiji rad i nudi im veću kontrolu kako bi im pomogla u postizanju njihovih ciljeva“, rekao je tom prilikom Ruijs.

Zamjena će s jedna na drugu, kažu ići postepeno, a najbitnije im je dobro obučiti svoje radnike kako bi oni onda prenijeli točne informacije korisnicima.

Na koji način aplikacija radi možete pogledati u videu:


Tagovi

Lely Horizon Aplikacija Analiza podataka Pametni algoritmi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

Lely Center Osijek

Omladinska 52, Livana, 31431 Čepin, Hrvatska
tel: +385 31 530 855, web: https://www.lely.com/hr/centers/osijek/