Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krave lutalice
  • 21.02.2016. 18:00

Neuhvatljiva goveda lutaju Istrom već 10 mjeseci

Na području istarske općine Gračišće već gotovo 10 mjeseci lutaju tri odbjegle krave koje vlasnik ni na koji način ne uspijeva uhvatiti.

Foto: mup.hr
  • 1.560
  • 143
  • 0

Načelnik istarske općine Gračišće, Ivan Mijandrušić poslao je pismo hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović, premijeru Tihomiru Oreškoviću i na još 15-ak adresa raznih institucija, no ne zbog političke problematike, već odbjeglih krava koje sumještana Romana Pužara, ali i druge stanovnike te općine muče već 10 mjeseci, prenosi 24sata.

Naime, nakon što je otišao u mirovinu, 64-godišnji Romano iz mjesta Mrleti kupio je od Agencije za ruralni razvoj Istre 12 grla istarskog goveda. No prilikom istovara tri su krave pobjegle, preskočivši električnu ogradu i lutaju tim područjem od prošloga proljeća.

Trebamo pomoć, sami ne možemo ništa

Vlasnik i sumještani pokušali su ih uhvatiti na razne načine, ali krave su svaki put bile brže. Pomagali su i članovi tamošnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva, Lovačke udruge Kolinka, čak i veterinar s puškom za uspavljivanje, ali krave su još uvijek slobodne. Vlasnik se vremenom već pomirio da će ostati bez njih, ali tokom prošloga ljeta i jeseni, sve češće su mu se počeli javljati sumještani, s pritužbama da su im odbjegle krave napravile štetu na usjevima, u povrtnjacima, vrtovima, pa čak i u jednom vinogradu, u kojem su, prema riječima njegova vlasnika, pojele 700 kg grožđa.

U međuvremenu jedna se i otelila pa sada tim istarskim krajem lutaju tri krave i tele. Načelnik Mijandrušić kaže da su iscrpili sve ideje i da doista više ne znaju što bi. Hoće li politička elita na Pantovčaku i na Markovom trgu imati bolje ideje?

Foto: mup.hr


Tagovi

Ivan Mijandrušić Romano Pužar Gračišće Odbjegle krave Istarsko govedo


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]