• Narančaste ovce
  • 12.10.2016. 10:30

Narančastom bojom štiti ovce od lopova!

Onome tko bi ukrao narančastu ovcu, ne bi baš bilo lako sakriti je, kaže uzgajivač Pip Simpson koji je ovce obojio u svijetlo narančastu boju.

  • 2.631
  • 131
  • 0

Na farmi u Lake Districtu u Engleskoj, žive narančaste ovce. Svijetlo narančaste, točnije. U neobičnu, ali uočljivu boju, obojio ih je vlasnik Pip Simpson.

"Boja je uistinu svijetla i dosad to nitko nije učinio. Morali smo biti drugačiji jer posljednjih godina smo ostali skoro bez 300 ovaca. Ovce su ukradene i ideja je da tko god bi ih sada uzeo, ne bi ih mogao sakriti jer su ovako obojene itekako uočljive", objašnjava Pip za BBC.

Podršku je dobio i od Nacionalnog saveza uzgajivača (National Farmer's Union).

"Pozvali smo i policiju na farmu kako bi razumjeli s čim se uzgajivači susreću, da se upoznaju s terminologijom i ciklusom uzgoja kako bi mogli prepoznati ako je nešto sumnjivo ili neobično", kaže Carl Hudspith iz Nacionalnog saveza uzgajivača.

Pipov zanimljiv način rješavanja problema, doveo mu je turiste. Pohrlili su na njegovu farmu kako bi vidjeli narančaste ovce. Zasad ne naplaćuje, no u šali kaže da bi 10 funti po turistu, bila dobra cijena.

Njegove ovce do iduće sezone šišanja ostaju narančaste boje. U koju će ih tada obojiti, Pip Simpson još nije odlučio.

Foto, Video: BBC, The New Animal planet


Tagovi

Narančaste ovce Lopovi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi