Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bambino kup
  • 09.05.2018. 15:00

Najmlađi i najslađi na Bambino kupu: uzgoj goveda ima budućnost u Hrvatskoj

U sklopu 11. Bambino kupa i 22. Dana travnjaka proglašeni su najbolji proizvođači Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Hrvatska poljoprivredna agencija
  • 543
  • 48
  • 0

Čak 17 mladih uzgajivača s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Podravine i Prigorja koja se bave uzgojem goveda, proizvodnjom mlijeka i mesa: 11-tero djece u dobi od 3-8 godina i 6-tero djece u dobi 10-13 godina, predstavljeno je na već 11. Bambino kupu, održanom u Koprivnici u sklopu 22. Dana travnjaka. Mladi su uzgajivači, navode iz Hrvatske poljoprivredne agencije, su revijalno prikazali umijeće predvođenja teladi u tradicionalnim narodnim nošnjama koja ima za cilj i promidžbu kulturne baštine.

"Osnovni cilj prikaza Bambino kupa je predstavljanje stočarske proizvodnje kao i nastavak obiteljske tradicije uzgoja stoke i bavljenja stočarskom proizvodnjom. Hrvatska poljoprivredna agencija promoviranjem održavanja Kupa mladih uzgajivača pruža djeci iz urbanih sredina priliku da vide i upoznaju životinje kao i uvid u način života obitelji iz ruralnih područja", kažu iz HPA.

U sklopu Dana travnjaka i Bambino kupa, održana je i prezentacija školskih programa Srednje Gospodarske škole i stručnih studija VGUK te predavanja na temu aktualnih Mjera ruralnog razvoja RH (Ministarstvo poljoprivrede), Mjera 10. Poljoprivreda, okoliš i klimatske promjene (HPŠSS) i način utvrđivanja bređosti krava iz mlijeka (Andreja Babić HPA). Dani travnja održani su u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, grada Koprivnice, HPŠSS i HPA.

Najbolji proizvođači Koprivničko-križevačke županije su:

Kravljeg mlijeka:

  • Ivica Ivančan iz Novačke (523.954 kg)
  • Antonio Panić iz Koprivnice (518.125 kg)
  • Damir Markešić iz Hudovljana (511.673 kg)

Kozjeg mlijeka:

  • Davor Korošec iz Đelekovca (77.996 kg)
  • Željko Žeger iz Cirkvene (54.468 kg)
  • Dubravko Vajdić iz Majerec Ceste (42.301 kg)

Najperspektivnijim mladim proizvođačem ove je godine proglašen Tihomir Horvat iz Kozarevca, zaključuje se na stranici HPA


Tagovi

Bambino kup Dani travnjaka Koprivnica Goveda HPA


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner