Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 09.01.2009.

Mljekari u reprogramiranje kredita

UDRUŽUJU SE SELJACI MLJEKARI S RATARIMA I STOČARIMA

  • 840
  • 41
  • 0

Mljekari Osječko-baranjske županije ovih dana udružuju snage ne bi li se što bolje pripremili za predstojeći sastanak s predstavnicima Vlade RH, odnosno Ministarstva poljoprivrede, koji bi se do 25. siječnja trebao održati u Donjem Miholjcu s jednom točkom dnevnog reda - problematikom reprograma kredita za poljoprivrednike. Čelni čovjek osječko-baranjskih mljekara Ivica Miketek potvrdio nam je da posljednjih dana mljekari obavljaju intenzivne pregovore s ostalim ratarsko-stočarskim udrugama na području Slavonije i Baranje, kako bi udruženim snagama nastupili i spremnije izašli pred predstavnike Vlade i Ministarstva na sastanku u Donjem Miholjcu i postigli željene ciljeve.

"Prošla godina bila nam je iznimno uspješna i postigli smo većinu zacrtanih ciljeva, tako da optimistično gledamo na ovu godinu, unatoč sivim prognozama", komentira Miketek, koji za razliku od velikog dijela članova svoje udruge ne sumnja u odlučnost Vlade da izvrši reprogram kredita, iako se od jesenas o tom pitanju osim obećanja, ništa konkretno nije napravilo. "Upravo zato i organiziramo sastanak u Donjem Miholjcu da nam se otvoreno kaže kada će i hoće li se izvršiti taj reprogram", kaže Miketek.

Naglašava da samo u Osječko-baranjskoj županiji na reprogram čeka oko 250 OPG-a ne želeći otkriti o kojem je točno iznosu riječ. S obzirom na to da se iznosi po nekim OPG-ima kreću i do nekoliko milijuna, dobro poznavatelji situacije kažu da će se ta svota popeti i do 500 milijuna kuna, u što tek najveći optimisti u sadašnjim uvjetima vjeruju da će se moći realizirati, a među njima je i Miketek.

Upravo zbog dogovora o reprogramu kredita, osječko-baranjski mljekari odustali su od prošlogodišnjih prosvjeda hrvatskih mljekara. Ugovor je potpisan i smatram da je reprogram gotova stvar, kazao je Miketek.
Lidija ANIČIĆ