Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 11.04.2009.

Mljekari tuže tvrtku Ka-Milk

Stotinu proizvođača traži dva milijuna kuna

  • 1.107
  • 54
  • 0

Zlatko Vršak iz sela Šalamunovca jedan je od 99 proizvođača mlijeka iz općina Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec, Kalnik, Sveti Ivan Žabno, koji na Općinskom sudu u Križevcima tuže križevačku tvrtku Ka-Milk zbog dva milijuna kuna duga. Tome su prethodili pokušaji bjelovarskog odvjetnika Vladimira Gredelja da s vlasnicima tvrtke, obitelji Kolić, posreduje u nagodbi s proizvođačima mlijeka.

- Nažalost nismo uspjeli jer vlasnici unatoč obećanjima nisu pokazali dobru volju da jadnim proizvođačima isplate dugove. Nakon učestalih pokušaja podnijeli smo tužbe s vjerom da će biti sankcionirani i da će obiteljska gospodarstva dobiti novac - kaže Gredelj, priznajući da dosad u jednom predmetu nije imao toliki broj tužbi. Pojedini proizvođači traže od nekoliko tisuća do više od 100.000 kuna. Vršak zbog stotinjak tisuća kuna duga mora prodati svih 15 krava muzara i veći broj junica jer ih ne može hraniti.

- Od mlijeka živi nas devetero u obitelji i ne mogu si oprostiti da sam povukao i sina i snahu da napuste poslove i dođu raditi u poljoprivredu. Vjerovao sam Kolićima, čekao s drugim proizvođačima po tri mjeseca na isplate vjerujući obećanjima da se trebaju stabilizirati, pripovijeda ojađeni mljekar. Vlasnici ne odgovaraju na telefonske pozive kako bi se čula i njihova strana, sami smo se uvjerili. Vršak u protekla tri mjeseca nije nijednom uspio razgovarati s Kolićima.

Autor: OTTONE NOVOSEL


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Otišli do Čovjekove ribice u Baredine iza sebe ostavili sparinu i pustinjski pijesak.
#RuralFoto #Priroda #Životinje #Jama Baredine