Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed mljekara
  • 18.08.2017. 12:30

Mljekari spremni izaći s kravama na ulice Zagreba

"Mliječni put Hrvatske" je proizvođačka organizacija koja je od premijera Andreja Plenkovića zatražila hitan sastanak kako bi ga upozorili na sve veće probleme u svom sektoru.

Foto: Pixabay/ulleo
  • 8.921
  • 1.363
  • 0

Proizvođačka organizacija "Mliječni put Hrvatske" zatražila je prijem kod premijera Andreja Plenkovića jer ga žele upozoriti na neizdrživu situaciju u sektoru proizvodnje mlijeka te pokušati zajednički naći rješenje.

U suprotnom će, najavljuju, biti prisiljeni organizirati prosvjede i sa stokom izići na ulice Zagreba, pred trgovačke lance i mljekare, navodi tportal.

"Već duže vremensko razdoblje proizvođači mlijeka suočeni su s neizdrživo niskom otkupnom cijenom koja je znatno manja od cijene koštanja proizvodnje iste", kaže se u zamolbi kojom čelnici "Mliječnog puta Hrvatske" traže sastanak s premijerom.

Deset puta manje proizvođača mlijeka

Premijeru žele približiti svoje probleme kako bi ga zajednički pokušali riješiti. Da je problem evidentan, govore i brojke. Naime, 2005. godine se proizvodnjom mlijeka bavilo 65.000 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (OPG), a sada je to svedeno na svega 6.000 proizvođača.

"Smatramo da je navedeni podatak alarmantan te da će se u vrlo kratkom vremenskom roku ugasiti kompletna proizvodnja mlijeka u Republici Hrvatskoj. Stoga Vas još jednom pozivamo da nas do 23. kolovoza 2017. godine primite na razgovor i da pokušamo zajednički riješiti navedeni problem kako bismo zadržali proizvodnja mlijeka u RH ili ćemo u suprotnom biti prisiljeni napraviti prosvjede, odnosno zajedno sa stokom izaći na ulice grada Zagreba, a isto tako i pred trgovačke lance i mljekare", navodi se u dopisu premijeru koji potpisuju predsjednik PO "Mliječni put Hrvatske" Mario Rengel i dopredsjednici Mladen Šolčić i Branko Karamarković.

Foto: Pixabay/ulleo


Tagovi

Prosvjed mljekara Mljekarstvo Mliječni put Hrvatske Mario Rengel


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]