Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eurotier inovacije
  • 17.04.2017. 13:30

Mliječni taksi - pametna hranidba teladi

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rješenja za stočarsku proizvodnju.

Foto: YT screenshot
  • 4.395
  • 336
  • 0

Na sajmu Eurotier izloženo je mnogo inovativnih tehnoloških rješenja za stočarsku proizvodnju. Jedna od njih je i Milchtaxi 4.0.

Na mnogim mliječnim farmama mlijeko se transportira do teladi sa značajnih udaljenosti. Tu u igru ulazi Mliječni taksi. No potrebno je posebno educirano i predano osoblje koje će se pobrinuti da svako tele na farmi dobije baš ono što treba.

Milchtaxi 4.0

Milchtaxi 4.0 omogućuje hranidbu teladi prema zahtjevima svake jedinke i statističkim krivuljama rasta. Radnici moraju pritisnuti samo jednu tipku i predefinirani volumen mlijeka se dostavlja u posudu za hranidbu. To omogućuje veliku preciznost pri hranidbi te kontrolu potrošenih resursa. U posudu odlazi točno onoliko mlijeka u prahu i vode koliko je potrebno. Kontrolira se i temperatura te proces pasterizacije te se svi podaci skupa šalju u centralno računalo. Podaci se skladište i dokumentiraju.

H2O uzbuna

Kada je stoka na ispaši, često nemamo pojam o tome koliko i gdje uzima tekućinu koja je esencijalna za zdravlje životinja.

Zato su inženjeri stvorili H2O Alert sustav koji nadzire kvalitetu vode pomoću senzora 24/7. Podaci se šalju u mobilne sustave i pokreću alarme ukoliko je to potrebno.

Izmjerene vrijednosti i rezultati kvalitete vode se dokumentiraju i analiziraju. To osigurava farmerima vrijedne podatke koji služe za daljnje poslovne analize.

Foto: YT screenshot


Tagovi

Eurotier inovacije Stočarstvo Milchtaxi 4.0


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tko je ono pričao da će biti još lijepih dana?
Prevarili ste me!
Prizori iz malog Agroklubovog vrta.