• Croatia osiguranje
  • 09.04.2019. 09:00

Mirko Kolić slavonski je svinjogojac čiju su kvalitetu prepoznali veliki trgovački lanci

Mirko Kolić iz Budrovaca pokraj Đakova više od 20 godina bavi se uzgojem svinja. Ne koristi kemikalije ni genetski modificirane sirovine, tako da je cijeli proces potpuno prirodan, zbog čega su kvalitetu njegova mesa prepoznali i trgovački lanci s velikom distribucijskom mrežom.

Foto: Croatia osiguranje
  • 3.359
  • 1.483
  • 0

U ukupnoj hrvatskoj proizvodnji hrane svinjogojstvo predstavlja najvažniji izvor mesa za opskrbu domaćeg tržišta te ima veliku ulogu u oplemenjivanju ratarskih proizvoda, navodi Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA). Upravo je ova vrsta mesa i jedan od najčešćih sastojaka tipičnog hrvatskog ručka. Odakle meso dolazi na stol, saznali smo od jednog od najvećih hrvatskih uzgajivača svinja, Mirka Kolića iz Budrovaca pokraj Đakova, koji se tim poslom bavi više od 20 godina. Osim toga, na oko 108 hektara zemlje sije kukuruz, pšenicu i ječam koje koristi za prehranu svinja. Njegov je otac, kaže, oduvijek govorio da je meso kvalitetno ako se životinje dobro hrane pa istu filozofiju primjenjuje i u svojem današnjem poslovanju.

Kvalitetu mesa prepoznali i trgovački lanci

Ne koristi kemikalije ni genetski modificirane sirovine, tako da je cijeli proces potpuno prirodan, zbog čega su kvalitetu njegova mesa prepoznali i trgovački lanci s velikom distribucijskom mrežom. Prije dvije je godine tako započeo suradnju s jednim od vodećih trgovačkih lanaca, preko čijih polica meso obitelji Kolić dolazi do kupaca.

"Uspjeh je biti toliko dugo u ovom poslu. Imamo obrt i tvrtku, ukupno devet zaposlenika", pojašnjava i dodaje da se radi o obiteljskom poslu u kojem sudjeluju i supruga te trojica sinova. Ljubav prema lijepoj slavonskoj zemlji, navodi ponosno, uspio je prenijeti i na sinove, novu generaciju obitelji Kolić. 

Uspješno poslovanje poput ovog obitelji Kolić, osim što obogaćuje naše trpeze, značajno doprinosi i razvoju ruralnih krajeva jer uspješne farme generiraju i nova radna mjesta. Zahvaljujući tome, ova obitelj, ali i njezini suradnici imaju razlog za ostanak u Hrvatskoj.

vd
Kvalitetu mesa prepoznali su i veliki trgovački lanci

"S poslom se treba uhvatiti u koštac, ništa ne ide preko noći. No, možeš raditi maksimalno, ali postoji niz faktora koji utječu na konačni uspjeh i ishod. U nekim ste situacijama nemoćni, no za dio problema zaista postoji rješenje", komentira Mirko Kolić.

Uginuće životinja jedan od najvećih rizika na farmi

Kada ga pitamo na što točno misli, navodi da u njegovu poslu uginuće životinja predstavlja jedan od najvećih rizika: "Zahvaljujući osiguranju, imamo sigurnost i ipak mirnije spavamo. Danas imamo osiguran i ratarski i stočarski dio. Šteta koja se dogodi u tim okolnostima, odnosno njezin učinak, ostaje u normalnim okvirima. Sada je još lakše uz povrat premije iz fondova EU. Svima sam preporučio da se osiguraju, isplati se u svakom slučaju", poručuje. 

Rezultate toliko uloženog truda, godina koje su prošle i predanosti u održavanju obiteljske tradicije bilo bi nezahvalno prepustiti slučaju. Stoga, razmišljate li i vi kako svoje poslovanje očuvati od rizika, zaštititi ga od nenadanih situacija s negativnim posljedicama te želite li imati partnera na kojega uvijek možete računati, obratite se osiguravateljskoj kući s najviše iskustva. Croatia osiguranje ima rješenje.

vd
Mirko Kolić na vlastitoj farmi svinja

Iskoristite do 70 posto plaćene premije osiguranja!

Osiguranje usjeva i nasada pokriva rizike na usjevima kao što su pšenica, kukuruz, ječam i drugi te na nasadima poput maslinika, vinograda i voćnjaka, a zaštititi se mogu i domaće životinje, i to od uginuća, eutanazije i drugih gubitaka. Za poljoprivrednike je značajna pogodnost što se u sklopu police može iskoristiti financijska potpora do 70 posto plaćene premije osiguranja koju omogućava Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i proračun RH, do maksimalnog iznosa od 75.000 eura. Sa stoljetnom prisutnošću na tržištu, Croatia osiguranje najbolje poznaje potrebe svojih osiguranika te u skladu s time za njih kreira najbolja rješenja.

Trebate savjet u vezi osiguranja?

Ako ste zainteresirani za informativnu i neobvezujuću ponudu za osiguranje vaših usjeva ili nasada, ispunite kratki obrazac te će vas kontaktirati savjetnik Croatia osiguranja u najkraćem roku.

 


Tagovi

Mirko Kolić Uzgoj svinja Meso Prodaja Croatia osiguranje Osiguranje usjeva i nasada Osiguranje domaćih životinja


Partner

Croatia osiguranje d.d.

Vatroslava Jagića 33, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: 0800 1884, fax: +385 1 63 32 020, e-mail: info@crosig.hr web: http://www.crosig.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi