Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mljekomat
  • 02.12.2020. 14:05
  • Zagrebačka, Velika Gorica

Ministrica pustila u rad mljekomat i ponovila: sufinancirat ćemo fiskalizaciju

Obitelj Pandek otvorila je svoj treći mljekomat, a u rad ga je simbolično pustila Marija Vučković.

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
  • 406
  • 59
  • 0

"Pružit ćemo financijsku pomoć našim poljoprivrednicima koji imaju samoposlužne aparate“, ponovila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas prilikom otvaranja trećeg mljekomata farme muznih krava PA-VITA  d.o.o. obitelji Pandek.

Podsjećamo, u tijeku je javno savjetovanje Nacrta prijedloga programa pomoći u izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda putem samoposlužnih uređaja u procesu fiskalizacije koje traje do 5. prosinca 2020. godine.

Za sufinanciranje fiskalizacije samoposlužnih aparata osigurano 500.000 kuna

Za Program pomoći  je iz Državnog proračuna osigurano 500 tisuća kuna, a najviši iznos potpore koji se može dodijeliti po uređaju je 5 tisuća kuna. 

Samoposlužni uređaji s domaćim poljoprivredno – prehrambenim proizvodima, naglasila je ministrica, izvrstan su kanal prodaje i za samog proizvođača i krajnjeg potrošača u kratkom lancu opskrbe. "Proizvođaču omogućuje izravan plasman proizvoda i bolju cijenu, a krajnjem potrošaču domaći, kvalitetan svježi proizvod koji je stalno dostupan“, istaknula je.

Kupujte domaće i pijte hrvatsko mlijeko

Inače, supružnici Maja i Kristijan Pandek iz Sesveta vlasnici su uspješne tvrtke PA-VITA smještene u Rugvici i dobitnici drugog mjesta u projektu Zlata vrijedan. Njihova farma, vrijedna oko milijun eura, posjeduje 140 muznih krava simentalki te još 130 grla stoke, a dobiju gotovo 3 tisuće litara mlijeka dnevno.

Zadruga Proizvodi sela, čiji su član, okuplja 12 mljekara iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba, od čega njih sedam ima 15 mljekomata i jedan siromat, pri čemu se godišnje na mljekomatima proda preko 1,6 milijuna litara mlijeka.

Smart tehnologija u stajama: Ventilatori štite od toplinskog šoka, krave daju više mlijeka

Članovi imaju i šest mini-sirana u kojima se dnevno preradi oko 2.500 litara mlijeka. Direktnom prodajom na ovakav način su članovi Zadruge na osam farmi otvorili 30 novih radnih mjesta. 

Projektom direktne prodaje mlijeka obitelj Pandek želi doseći prodaju trećine vlastite proizvodnje, stoga je ovo njihov treći mljekomat, već drugi u Velikoj Gorici. 

"Pozivam sve građane da kupuju domaće i piju hrvatsko mlijeko, od kojeg je čak 96% prvog razreda i visoke kvalitete“, poručila je ministrica.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Mljekomat PA-VITA Savjetovanje Farma muznih krava


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]