Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Potpore stočarstvu
  • 02.05.2017. 15:00

Mijenjaju se kriteriji potpora stočarstvu

Djelomična izmjena kriterija prihvatljivosti grla za proizvodno-vezane potpore u stočarstvu od 2017. godine.

Foto: bigstockphoto.com, ungvar
  • 6.096
  • 359
  • 0

Obavještavamo korisnike izravnih plaćanja da je u postupku donošenje izmjena Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2017. godinu objavljenog u Narodnim novinama broj 19/201.

Promjena se odnosi na jedan od kriterija prihvatljivosti grla za ostvarivanje proizvodno vezanih potpora za krave u proizvodnji mlijeka, krave dojilje, ovce i koze, radi usklađivanja kriterija prema uputama Europske komisije.

Promjenom se propisuje da su od 2017. godine za proizvodno vezanu potporu prihvatljiva samo ona grla koja su provela na poljoprivrednom gospodarstvu cjelokupno propisano razdoblje držanja od 100 dana koje se računa od 10. lipnja do 17. rujna 2017. godine.

Sukladno tome, Pravilniku se u člancima 36., 38. i 39. briše odredba "Iznos potpore izračunava se na osnovi dana koje je prihvatljivo grlo provelo na poljoprivrednom gospodarstvu korisnika u razdoblju obaveznog držanja".

Sve promjene proizvodno vezanih potpora koje se primjenjuju od 2017. godine, uključujući i navedenu izmjenu nalaze se ovdje.

Foto: bigstockphoto.com, ungvar


Tagovi

Potpore Grla


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."