Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sprečavanje svinjske kuge
  • 13.11.2016. 12:00

Kriva jer je tuđi nerast oplodio njenu prasicu

Poljoprivrednica osuđena jer je uvodila rasplodnog nerasta na pripust u svoje dvorište, s ciljem da oplodi njenu prasicu.

Foto: bigstockphoto.com, budabar
  • 13.874
  • 1.645
  • 0

Umirovljenica je proglašena krivom jer je uvodila rasplodnog nerasta na pripust u svoje dvorište. Osim toga, kriva je i što je tijekom rujna 2015. godine sa svojeg gospodarstva prodala prasad, a da nije pribavila svjedodžbu o zdravstvenom stanju i mjestu podrijetla životinja, javlja epodravina.

Ona je, kako stoji u presudi koprivničkog Prekršajnog suda, u više navrata tijekom veljače, ožujka i rujna prošle godine uvodila nerasta iz tuđeg uzgoja u svoj, a što je protivno odredbama naredbe o mjerama za sprečavanje pojave i širenja klasične svinjske kuge.

Za oba je prekršaja ova umirovljenica kažnjena s po 1.200 kuna, ukupno 2.400 kuna te je dužna platiti i 200 kuna sudskih troškova.

Olakotna okolnost je da ako plati u roku od dva mjeseca, 1.600 kuna će biti dovoljno za podmirivanje kazne. Optužni prijedlog podnijela je Služba veterinarske inspekcije u Đurđevcu, a ona je na ročištu izjavila da se osjeća krivom. Presuda je nepravomoćna te stranke imaju pravo žalbe.

Foto: bigstockphoto.com, budabar


Tagovi

Nerast Oplodnja Svinjska kuga


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]