Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljska
  • 28.02.2018. 16:30

Krava pobjegla iz klaonice, skočila u jezero i izborila se za svoj život

Nakon što je sve pokušao, vlasnik je odlučio ubiti kravu, ali se umiješao načelnik grada Nyse, Pawel Kukiz, koji se založio da krava ostane živa.

  • 2.685
  • 272
  • 0

Krava, koju mnogi nazivaju heroinom, pobjegla je iz klaonice u Poljskoj i tako se spasila sigurne smrti. Nije dozvolila da je ukrcaju u kamion - probila je metalnu ogradu i pobjegla skočivši u obližnje jezero, a potom zaplivala prema otoku. Ondje se smjestila, a tijekom mjesec dana napadala je sve koji su joj se pokušali približiti.

Borba za život

Vlasnik ju je pokušao vratiti na farmu, ali je ona jednom od radnika slomila ruku. Pozvan je i veterinar, koji je trebao uspavati životinju, ali je ostao bez sredstva za uspavljivanje. Vlasnik je organizirao i lokalne vatrogasace, kako bi kravi odnijeli hranu. Međutim, kada se vatrogasni brod približio otoku, krava je preplivala na oko 50 metara udaljeni poluotok.

Kravu nagraditi za njen stav

Nakon što je sve pokušao, vlasnik je odlučio ubiti kravu, ali se umiješao načelnik grada Nyse, Pawel Kukiz, koji se založio da krava ostane živa. Pokrenuo je Facebook akciju i objavio da je spreman platiti ovom stočaru, da bi omogućio "kravi heroini" da se zauvijek spasi od smrti.

"Nisam vegetarijanac, ali želim se boriti za život ove krave. Trebalo bi je smjestiti na sigurno, u rezervat za životinje, kao nagradu za njen stav, i dati joj garanciju za dugoročnu mirovinu i prirodnu smrt", prenosi Independent Kukizove riječi.

Foto: Snap_it / Pixabay


Tagovi

Krava Poljska Pawel Kukiz Otok Klaonica


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.