Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Teljenje
  • 06.07.2021. 18:00

Krava otelila tele teško više od 100 kg - zove se Jumbo

I mama i tele su dobro, no mladunče teže ustaje na noge. Troje ljudi, dva puta dnevno pomažu mu u ustajanju.

Foto: Depositphotos/KaterinaLin (ilustracija)
  • 783
  • 194
  • 0

Prije nekoliko dana na obiteljskoj farmi Coombs u Bridgwateru u Velikoj Britaniji krava je otelila tele teško čak 105 kilograma. Dakle, dobrih 60 više od prosječnog pasmine holstein, piše Farmers weekly.

Na njega se i dalje budno motri, a na svijet je došlo uz pomoć veterinara i farmera koji su kravu otelili na carski rez. Obje životinje su dobro iako mladunče teže ustaje na noge. "Potrebno je troje ljudi da mu pomognu u tome i to barem dva puta dnevno", pojašnjava vlasnik.

Iako je prošlo samo 10-ak dana od očekivanog datuma teljenja, tele je bilo dvostruko teže od prosječnog na toj farmi koja broji 420 muznih krava koje prosječno daju 10.500 litara mlijeka dnevno.

Prema izvještaju, veterinar je bio zaprepašten neobičnom težinom, a između njegova dolaska i šivanja reza prošla su dva sata. "Došao je u 17 sati kako bi obavio operaciju, a u 19 je krava bila zašivena", napomenuo je vlasnik pohvalivši ga da je dobro obavio posao.

Krava Jasna otelila trojke - prvo su tele Uglješići morali spašavati

Bik nazvan Alta Top Shot koji je oplodio kravu otac je već 30 teladi na toj farmi. Prema riječima ovog stočara, sva teljenja ondje su tekla bez problema, a oba su roditelja prosječne težine. 

Ovo su tele nazvali Jumbo, a farmer ga namjerava zadržati.


Tagovi

Engleska Tele 105 Jumbo Teljenje Težina teleta


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]