Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Veliko jaje
  • 06.09.2015. 16:40

Koka rekorderka snijela jaje od 156 grama!

Koka rekorderka iz Đurmanca snijela je jaje teško 156 grama, a u kokošinjcu ga je pronašao desetogodišnji Danko sretne ruke.

  • 281
  • 23
  • 0

Danas svaka kokoš dospije na naslovnicu. Šezdesetčetverogodišnji Zvonko Čuček je vlasnik kokošinjca u kojemu je u subotu ujutro njegov unuk Danko pronašao veliko jaje koje teži 156 grama i dugačko je osam centimetara.

Time je skinuo s trona jaje obitelji Nikolić iz Gračaca koje je težilo 120 grama, a izlegla ga je njihova koka 2013. godine.

Zvonko Čuček zajedno sa ženom uzgaja kokoši, no, kako kaže, od kad zna za sebe nije vidio toliko veliko kokošje jaje. Jaje na prvu izgleda kao purino, što je začudilo cijelu obitelj.

Kokošja farma za osobne potrebe

Inače, na svome posjedu uzgaja kokoši za osobne potrebe te ih ima oko dvadesetak. Koke slobodno šeću uokolo, hrane se kukuruzom te jedu ono što same iščeprkaju. S obzirom na ovaj fenomen, obitelj bi uskoro mogla krenuti u nešto ozbiljniju proizvodnju. No, za to kažu, ima vremena dok Danko poraste, jer je sretne ruke.

Kokoši nesu 15 do 20 komada jaja, a Zvonko kaže kako je u kokošinjcu znao pronaći minijaturna jaja, no nikad ovakvo. Obična jaja u prosjeku teže 50 do 70 grama.


Tagovi

Rekord Veliko jaje Đurmanac Rekorderka Koka Zvonko Čuček Danko Čuček


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]