Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kloniranje životinja
  • 07.12.2015. 15:20

Kina će klonirati cijele farme krava i konja

Kina planira izgradnju kapaciteta za kloniranje krava, pasa i trkaćih konja koje će sufinancirati i država.

Foto: pixabay.com
  • 430
  • 49
  • 0

O kloniranju životinja razgovara se već 20 godina, ali sve u svrhu istraživanja. Sada se pojavila i komercijalna namjera u Tianjinu u Kini, gdje se planira kloniranje 100.000 grla stoke u svrhu proizvodnje mesa već u prvoj polovici 2016., javlja ModernFarmer.

Tvrtka koja namjerava klonirati cijele farme sastoji se od nekoliko akademskih i komercijalnih organizacija, a financirat će ju i kineska vlada kojoj je cilj povećanje proizvodnje na milijun kravljih embrija godišnje.

Tehnologija kloniranja već u opticaju

Xu Xiaochun, predsjednik Boyalife Grupe, koja je jedna od tvrtki unutar ove organizacije, rekao je novinarima da je tehnologija kloniranja već sada prisutna, ali ne zna svatko za nju, a mnogo je voća, posebno banana i jagoda koje se prodaju u kineskim supermarketima, a prilikom čije proizvodnje se koristi ova tehnologija, kako tvrdi. Također ističe kako je klonirana govedina najboljeg okusa.

Osim Boyalife Grupe, u projektu sudjeluju i Sooam Biotech, južnokorejska tvrtka koja se bavi istraživanjem, Pekinški Institut molekularne medicine, Međunarodna akademija biomedicine u Tianjinu. Kapacitet za kloniranje vrijedi 31 milijun dolara, a izgradnja je već u tijeku, i bit će najveća tog tipa na svijetu. U njemu će se klonirati i trkaći konji, ali i psi koji se koriste u policijskim istragama, kao i ljubimci.

Razlog ovome je što kineski farmeri ne mogu proizvesti dovoljno govedine kako bi zadovoljili potrebe tržišta. Vrijeme će pokazati hoće li potrošači biti zainteresirani za kupovinu ovakvog mesa, a sudeći po mišljenju javnosti, to neće biti tako lako.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Kloniranje životinja Kina Kloniranje krava Psi Stoka Farma stoke Xu Xiaochun


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."