Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krave u bijegu
  • 22.04.2017. 18:00

Kazna zbog odbjeglih krava koje ne mogu uhvatiti?

Apel obitelji Celjak: Pomozite nam pronaći naše odbjegle krave!

Foto: bigstockphoto.vom, vent du sud
  • 2.749
  • 174
  • 0

Obitelj Celjak iz Ciglenice Zagorske javila se s apelom za pomoć. Inače se bave stočarstvom, a prije desetak dana dvije krave su probile električnu ogradu i pobjegle.

"Odmah po dojavi pronašli smo ih, međutim, krave su bile toliko preplašene da se tata koji je s njima 12 sati dnevno nije uspio približiti toliko da ih stavi na vez.

Kravice su se još više uskomešale i pobjegle, danima ih nismo uspjeli ponovno locirati. Dojavom građana smo ih uspjeli locirati prije dva dana. Nebrojeno puta smo zvali sve moguće službe koje bi trebale biti odgovorne za ovakve situacije, međutim ispostavilo se da nitko u Hrvatskoj nije za takvu situaciju odgovoran, već nam se svi prijete da će nam pisati kazne za nepropisno držanje životinja", ogorčena je obitelj Celjak.

Kazna ili pomoć?

Veliki im problem, kažu, predstavlja i to što su nekada mirne kravice postale divlje i opasne, a nitko im ne želi pomoći riješiti tu situaciju koju, na žalost, sami ne mogu. Uložili su čak i zahtjev da se kravice usmrte, no nisu dobili dozvolu za to već najavu za kaznu u iznosu 30.000 kuna.

Nikoga nije briga što će biti u slučaju da te kravice naude nekome ili nekog, ne daj Bože, ubiju.

"Međutim, ovu noć su revoltirani mještani istjerali kravice i pustili pse te maknuli posude s hranom i vodom i sada opet ne možemo locirati kravice, što zbog jaza mještana, a što zbog loše državne birokracije koja se ne može dogovoriti oko nadležnosti i tako se produljuje trakavica u ovoj nimalo bezazlenoj situaciji i koja svakim danom postaje sve opasnija", očajna je Ana Celjak.

Općina Sveti Križ Začretje stoji na raspolaganju

Prenosimo stav Općine Sveti Križ Začretje u cijelosti:

"Općina Sveti Križ Začretje upoznata je s cjelokupnom situacijom oko nestanka dviju krava s imanja obitelji Celjak iz Ciglenice Zagorske. Odmah po zaprimljenoj prijavi obitelji Celjak od strane Općine ponuđena je pomoć u organizaciji potrage pronalaska krava, no dobivena je obavijest da su krave locirane te da nema potrebe za organizacijom potrage zbog njihove uplašenosti i reakcije na nepoznate osobe.

Također, u angažmanu općine poduzete su radnje za pronalaskom ovlaštene osobe koja krave može adekvatno zbrinuti tj. uspavati. Ovlaštena osoba je nađena , a da se daljnje radnje poduzmu istoj je bilo potrebno javiti lokaciju krava. Živimo na selu pa su mogućnosti za ispašu krava neograničene isto tako i teren po kojim se mogu kretati. Vjerujem da će se problem riješiti i da u povijesti Sv. Križa Začretja ovo nisu ni prve ni zadnje krave koje su pobjegle. Suosjećamo s obitelji i nadamo se da će životinje biti ubrzo vraćene. Kao i u svim interventnim situacijama tako i u ovoj stojimo na raspolaganju."

Foto: bigstockphoto.vom, vent du sud


Tagovi

Celjak Krave Odbjegle


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]