Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vivana Bandov
  • 11.07.2017. 18:00

Kao mala je crtala konje, a sada ima Shagala

Još kao djevojčica Vivana Bandov voljela je konje. Nekoć ih je crtala, danas ima konja Shagala.

Foto: Arhiva Vivane Bandov
  • 5.021
  • 353
  • 0

Još kao djevojčica, danas mlada osječka srednjoškolka Vivana Bandov, pokazivala je simpatije prema plemenitim životinjama koje je crtala, a, posebno se, iz te dobi, prisjeća trenutaka s ocem koji joj je krao osmijehe upravo s glumom konja. Kako su godine prolazile, njezina je ljubav sve više rasla, pa je tako, prvo svibanjsko jutro 2008. obilježila s upisom u školu jahanja gdje je zakoraknula u gimnastiku na konju koja je uvelike utjecala na motoriku, simetralizaciju, emocionalnu i fizičku ravnotežu ove mlade, simpatične djevojke.

Vivana Bandov i Shagal

Jednakomjerno ponavljanje pravilnih pokreta potaklo je tako Vivaninu motivaciju za vježbanjem i formiralo posebni odnos s konjem, a zahvaljujući tome, rezultati nisu izostali.

Stekla i vlastitog Arapskog konja

"Kao što svaki početak biva težak, tako bijaše i taj. Kad se samo sjetim, izvodila sam raznolike vježbe pred publikom, pri čemu sam, u jednom trenutku stajala na konju bez držanja, zbog čega se začuo gromoglasni aplauz, te trzaj konja kao reakcija na buku. Tada sam pala na glavu, a majka je potrčala prema meni, no, srećom, nije se dogodilo ništa ozbiljno. Sada sam već naučila padati, i što je najvažnije, dizati se jer je vrijeme s konjima divno i neprocjenjivo, a samim time i toga vrijedno", priča ona.

Danas se može podičiti s arapskim konjem čije je ime Shagal, a koji, zbog vlastite dobrobiti živi kod prijatelja u Kopačevu u super smještaju. Nažalost, zbog škole nema vremena često ići k njemu, pa je prijatelj preuzeo obvezu hranidbe.

"Moram reći da sam ga puno puta posjećivala tužna nakon škole gdje su me prijatelji povrijedili, ali sam u njemu našla utjehu. Pomogao mi je prebroditi brojne tužne trenutke i sigurna sam da me razumije. Dođem li mu tužna, ponaša se umiljato, mazan je i miran, dok je u obratnom raspoloženju nemiran i zna me udariti repom", kaže Vivana.

Osvojila drugo mjesto na državnom natjecanju u dresuri

Samim tim bi, dodaje, poručila svima koji žele jahati, a ne usude se, da ne trebaju imati straha, poglavito ako govorimo o arapskom konju jer se još nije susrela s Arapom koji bi je ugrizao ili udario.

S natjecanja se vraćaju okićeni odličjima

"Govorimo li o mjesečnim troškovima, tada govorimo o 300 do 400 kuna ako imate vlastitog konja, a želite se, poput mene nekoć, baviti rekreativnim jahanjem", priča Vivana koja je dogurala do brojnih natjecanja gdje uglavnom osvaja neka od prva tri mjesta, a koja se osobito diči s drugim mjestom na državnom natjecanju u dresuri, te brojnim peharima i rozetama za konje.

Foto: Arhiva Vivane Bandov


Fotoprilog


Tagovi

Vivana Bandov Rekreativno jahanje Konji Jahanje Arapski konj Natjecanje Gimnastika na konju Osijek Troškovi


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]