Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DZS
  • 29.01.2022. 09:00

Kakva je struktura hrvatskih valionica?

Podatke o strukturi valionica 2021. godine objavio je Državni zavod za statistiku.

Foto: Depopsitphotos/Grigorenko
  • 249
  • 63
  • 2

Državni zavod za statistiku objavio je podatke o strukturi valionica u 2021. godini. On se podnosi za registrirane koje su u izvještajnoj godini imale ostvarenu proizvodnju, odnosno za one u kojima je bilo valenja peradi.

Prema dostupnim podacima, ukupno je 23 valionice s kapacitetom od 6.878.000 komada, što je maksimalan broj jaja za valenje koja mogu biti istodobno stavljena u inkubatore. 

Kada je riječ o njihovu korištenju, a koje označuje stvarnu iskoristivost inkubatora unutar valionice s obzirom na broj jaja stavljenih na valenje tijekom izvještajne godine, najviše ih je bilo izvaljeno za meso, 69,27 milijuna komada, za nesilice 1,33 mil. kom., a za mješovitu upotrebu 1,63 mil. kom. 

Promatramo li kategoriju veličine koja označuje razred veličine valionice s obzirom na njezin ukupni kapacitet izražen u broju jaja, najviše je onih, njih osam ukupnog kapaciteta od 20.001 do 50.000 jaja. 

Za patke je prošle godine zabilježeno četiri valionice kapaciteta 197 tisuća komada (korišteno 183 tis.kom.), za guske tri kapaciteta 112 tisuća kom. (korišteno 28 tis.kom.), a pure četiri kapaciteta 414 tisuća komada  (korišteno 1,37 mil. kom.). 

Više informacija potražite u dokumentu ispod teksta. 


Dokumenti


Tagovi

DZS Valionice Perad Guske Patke Kokoši Pilići Pure Pijetlovi


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste znali za ovaj recept? -Potočarka -Vrhovi mlade Koprive -Dve vrste Divljeg luka -Cvetovi Jagorčevine, Ljubičice, i Plućnjaka. -Sirće Trnjine, maslinovo ulje, so Biljke očistiti i oprati. Koprivu kratko popariti i iseckati. Poročark... Više [+]