Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinjogojstvo
  • 06.05.2021. 13:30

Jačanje svinjogojstva: Projekti izgradnje reprocentara teški 410 milijuna kuna

Svrha natječaja je, podsjećaju iz resornog ministarstva, podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru svinjogojstva.

Foto: Bigstock/ Elena Larina
  • 195
  • 261
  • 0

Na natječaj za tip operacije 4.1.1 "Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“ – ulaganja u reprocentre u sektoru svinjogojstva. pristiglo je 20 projekata u vrijednosti od 410 milijuna kuna te s iznosom tražene potpore od 220 milijuna kuna.

Time će se povećati kapaciteti u ovoj proizvodnji za novih 20.000 krmača, navode iz Ministarstva pojoprivrede.

Također, u sklopu natječaja operacije 4.1.2 "Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“ zaprimljeno je 17 projekata ukupne vrijednosti 47 milijuna kuna s iznosom tražene potpore od 22 milijuna kuna.

Kako su pojasnili, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju za ulaganja u reprocentre u svinjogojstvu je 250 milijuna kuna, pri čemu je 125 milijuna kuna namijenjeno mikro, malim i srednjim korisnicima (poljoprivredna gospodarstva ekonomske veličine od 8.000 do 250.000 eura SO i zadruge ili proizvođačke organizacije) i 125 milijuna kuna za velike korisnike ( ona s preko 250.000 eura SO).

Svrha natječaja je, podsjećaju, podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru svinjogojstva.

Cilj operacije 4.1.2 je smanjenje štetnog utjecaja na okoliš te povećanje plodnosti tla, za što je ukupno raspoloživo 50 milijuna kuna.


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i prerađevinama. Posebna se pozornost posvećuje kvaliteti mesa, a pod... Više [+]

Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Svinjogojstvo Ulaganje Natječaj Tip operacije 4.1.1 Tip operacije 4.1.2


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]