Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mliječni sektor
  • 28.06.2013.

Jačanje konkurentnosti domaćeg mliječnog sektora

Udrugu hrvatskih otkupljivača i prerađivača mlijeka CroMilk predstavila je u Zagrebu njezina predsjednica Rašeljka Maras

Foto: RGBStock.com
  • 615
  • 30
  • 0

Na predstavljanju u Europskom domu podršku je dao glavni tajnik Europskog udruženja mliječne industrije (EDA) Joop Kleibeuker.

Udruga okuplja velike, srednje i male otkupljivače i prerađivače u Hrvatskoj, a Maras je naglasila kako su joj ključni ciljevi jačanje konkurentnosti domaćeg mliječnog sektora te priprema i implementacija prije svega edukacijskih projekata namijenjenih primarnom sektoru, industriji, ali i hrvatskim potrošačima. Projekti bi se financirali iz fondova EU.

CroMilk je članica EDA-e preko koje će moći predlagati i sukreirati politiku EU koja se tiče ovog sektora te prikupljati najbolja europska iskustva koja se mogu implementirati na domaćem tržištu. Kleibeuker je istakao kako će ulazak Hrvatske u EU za domaći mliječni sektor, posebno industriju i farmere, kratkoročno biti veliki izazov, no dugoročno će imati pozitivan utjecaj.

Inače, EDA ima članice iz 24 europske zemlje (uključujući i Hrvatsku), a osnovana je s ciljem predstavljanja i zastupanja europske mliječne industrije kod EU institucija i ostalih relevantnih organizacija.

Foto: RGBStock.com


Izvori

Lider Press


Tagovi

Mliječni sektor EU fondovi Konkurentnost Tržište

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer