Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlostavljanje životinja
  • 09.03.2018. 10:30

Iživljavali se nad ovcama u klaonici - u zatvor ipak neće ići

Direktor klaonice izjasnio se krivim što nije zaštitio životinje od nepotrebne patnje.

Foto: Bigstockphoto/Fatality
  • 1.346
  • 101
  • 0

Zbog činjenice da nije zaštitio životinje od nepotrebne patnje, direktor halal klaonice William Woodward iz Velike Britanije osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od 20 tjedana, uvjetno 12 mjeseci i 250 sati općekorisnog rada. Prema Zakonu o dobrobiti životinja, Woodwardu je ujedno zabranjen rad s ovcama, a mora platiti i kaznu od 5.000 funti. Zatvor će ipak izbjeći jer se izjasnio krivim što nije spriječio nepotrebne patnje životinja, piše fginsight.com

Djelatnik klaonice Artur Lewandowski, pak, dobio je 150 sati općekorisnog rada, naloženo mu je da više ne može raditi u klaonici te mora platiti 100 funti sudskih troškova. Njegovi suradnici Kabeer Hussain i Kazam Hussein dobili su zatvorsku kaznu od 16 odnosno 18 tjedana (uvjetno12 mjeseci) zajedno s 250 sati općekorisnog rada. Obojica također više ne smiju raditi s ovcama te moraju platiti po 500 funti sudskih troškova.

"Zakon o dobrobiti životinja postavlja jasna pravila o načinu postupanja životinja, no ovi optuženici odlučili su ignorirati propise. Nadamo se da će ovo poslati jasnu poruku drugim klaonicama koje ne ispunjavaju potrebne standarde: istražit ćemo i tražit ćemo kažnjavanje", rekao je Colin Sullivan, glavni operativni direktor Agencije za standarde prehrambene industrije.

Sudskom procesu te osudi prethodila je tajna snimka iz klaonice u Thirsku, North Yorkshire. Članovi skupine Animal Aid usnimili su, kako su rekli, "incidentne, šokantne okrutnosti prema životinjama" između 1. i 9. prosinca 2014. Ovce su brutalno udarane, mahalo se noževima i ranjavalo ih te su se tijekom klanja nožem iživljavali nad životinjama. 


Tagovi

Ovce Zlostavljanje Klaonica


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.