• Javni poziv
  • 04.07.2019. 13:30

Iskoristite potporu za kupnju steonih junica, natječaj završava u ponedjeljak

Do početka srpnja zaprimljeno je 1.060 prijava koje su trenutno u obradi, navode iz Ministarstva.

Foto: Pixabay/VIVIANE6276
  • 700
  • 107
  • 0

Jeste li se javili na Javni poziv za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda, vrijedan 20 milijuna kuna? Ministarstvo poljoprivrede podsjeća da je otvoren do ponedjeljka, 8. srpnja. 

"Potpora za kupovinu steonih junica namijenjena je poljoprivrednicima koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika, a  koji na svom poljoprivrednom gospodarstvu drže krave kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda te ih koriste u proizvodnji mlijeka i koje su evidentirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja. Potpora je namijenjena sufinanciranju troška kupovine minimalno tri grla kategorije steonih junica, dok je iznos potpore ograničen na maksimalnih 30.000 kuna po korisniku", podsjećaju.  

Inače, Program potpore proizvođačima radi obnove narušenog proizvodnog potencijala u sektoru govedarstva koji Ministarstvo poljoprivrede provodi u trogodišnjem razdoblju (od 2018. do 2020. godine), sastoji  od dvije mjere "Potpora za kupovinu steonih junica kombiniranih i/ili mliječnih pasmina goveda“ i "Potpora za gubitak prihoda u uzgoju rasplodnih junica“.

"Novčana sredstva u iznosu od 20 milijuna kuna u 2019. godini za kupnju steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda, bit će odobrena korisnicima do kraja 2019. godine. U tijeku je zaprimanje prijava na Javni poziv za kupnju steonih junica kombiniranih i mliječnih pasmina goveda te je do početka srpnja zaprimljeno 1.060 prijava koje su trenutno u obradi.  Za nadoknadu gubitka prihoda u uzgoju rasplodnih junica u tijeku su prijave za ovu mjeru potpore. Prijave traju do 1. listopada 2019. godine, a ukupno predviđeni iznos potpore za ovu mjeru u 2019. godini iznosi 45 milijuna kuna", zaključuju iz Ministarstva. 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Javni poziv Program potpore Steone junice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tajlanđani se privikavaju na život bez plastičnih vrećica u samoposlugama :D (f: Neverovali ILI DA) Pročitaj cijelu bilješku »