Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Moderan kokošinjac
  • 10.01.2018. 13:30

Ideje za izgled i funkcionalnost kokošinjca

Potrebno je uložiti trud i vrijeme, ali je sigurno da će nakon završenog posla dom vaših životinja privlačiti pažnju.

Foto: Instructables
  • 6.439
  • 389
  • 0

Tradicionalan kokošinjac je funkcionalan, ali njegov izgled i nije toliko atraktivan, koliko može biti. Posjetite li aplikaciju Pinterest, ovo će vam itekako postati jasno. "Chicken coop ideas" su riječi koje će vam otkriti čitav svijet nevjerojatno dizajniranih kokošinjaca.

U njima uživaju kokoši, ali i njihovi vlasnici, jer svojim izgledom ovi prostori postaju ukras u dvorištima. Potrebno je uložiti trud i vrijeme, ali je sigurno da će nakon završenog posla dom vaših životinja privlačiti pažnju.

Tako možete osmisliti kokošinjac u kome će vaše životinje imati otvoreni i zatvoreni dio. Mogu podsjećati na kućice, ali i na nešto sasvim drugo, kao što je ormar s ladicama! Možete ih okružiti zelenilom i cvijećem, a ako su vam ljubimci i imaju imena - pločice postavite na ulaz u kokošinjac.

Kako unaprijediti kokošinjac?

Perad voli spavati na visokim mjestima, odnosno odvojena od zemlje. Zbog toga im možete napraviti prostor na kome ovako mogu provoditi vrijeme. Osim što im je udobno, osjećaju se i zaštićeno od predatora, ako su na višim pozicijama, prenosi portal Your house & garden.

PVC hranilica (Foto: Instructables)

U ovu svrhu služe i ljuljačke, koje će im omogućiti da se zabave tijekom dana. Sve što vam je potrebno je grana odgovarajuće debljine, bušilica za dvije rupe i konopac.

Pomiješajte pepeo drveta s pijeskom i unesite u kokošinjac. Ovo će pomoći kokoškama da održe higijenu, kao i da se riješe parazita, koji im prijete.

Možete napraviti i hranilicu, koja je jednostavna i jeftina, a doprinosi tome da se hrana ne prosipa. Potrebne su vam PVC cijevi i Y konektor. Spojite ih, ako je potrebno zalijepite i instalirajte. U cijev lijevkom sipajte hranu i pustite kokoši da otkriju ovakav način hranjenja.

Kokošji izmet je ono što prati boravak u kokošinjcu. Da bi omogućili da prostor bude što čistiji, možete instalirati posebnu mrežu, kao što je viseća ležaljka. Ovo važi za kokošinjce koji su na visini. Izmjerite dužinu i širinu kokošinjca, a potom dodajte po 3 centimetra sa svake strane. Pričvrstite tkaninu po širini kao stranice mreže, a tkaninu po dužini ukucajte u daščice, a potom pričvrstite vijcima. Jednom mjesečno je skinite, a izmet odnesite u kompost.

Foto: giallopudding/Pixabay


Autorica

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednica portala, diplomirana novinarka i ljubiteljica prirode. Omiljena izreka: Tko smije taj može, tko ne zna za strah, taj ide naprijed.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.